View Single Post
Eski 11-11-2011, 12:39   #151
cagatayc78
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-01-2011
buda benimki sıfırdan tohumdan yetiştirdim,bausta dolaşırken ayak altına düşen clamondin meyvelerini gördüm 2 adet içlerinden 4 tohum çıktı.(4 tohumuda ektim 3ü çıktı 2i öldü biri sağ,bu turuçgillerde en büyük sorun su miktarı küçükken kaktüs gibiler suyu az verirsen mefta çok verirsen yine mefta birde evin iyi bir sabah güneşi görmesi lazım) henüz 8 aylık ama büyüme inanılmaz herhalde önümüzdeki sene meyveye koşar. Tohumdan calamondin yetişmez diyenler yanlışmış.tohumdan 2 senede calomondin birde tabii teşrif ederse limequat için ürün alınabilir.

Onun,arkasındaki de ananas ama biraz küçük türü (nana türü) Bauhausda tesadüfen dolanırken satılan nana türü ananaslardan saksıdan aşağı kopan bir dalını farkettim aldım evde saksıya diktim ilk saksısı biraz küçüktü pek büyümedi 2 ay evvel biraz daha büyük bir saksıya geçirdim baktım büyümeye başladı.oda 6,5 aylık.3 günde bir az oranda su veriyorum pencere dibinde iyi vakit geçiriyor.

Birde limequatım ekili tabii onuda ebayden tohumunu ısmarlayıp getirttim tohumların yarısını z.burnu tıbbi bitkilere bağışladım öbür yarısını ise ektim 5 tanesi hariç ama sonuç tek kelime felaket zira tohumların kabuğunu soyun önerisine uydum.gördümki turunçgil tohumlarının kabukları soyulursa elbette hızlı büyebilir ama tabii toprakta çürümezse?? nedeni ise tohumların kabuklarının soyulması görüyorumki tohumların hastalık ve toprağa hatta böceklere dayanıklılığını düşürüyor bu yüzden tavsiyem siz siz olun turunçgillerin tohum kabuklarını soymayın.benimkilerin tamamı çürümüş şimdi 2 hafta evvel kabuklarını soymadan elimde kalan 5 tohumu ektim bakalım ne olacak.ama limequatı tohumdan yetiştirmek hakikaten çok çok zor.keşke calamondin gibi olsa.

birde kumkuatım var tabii ondada 5 tohumun 4ü çimlendi 2si öldü birini bir arkadaşa verdim diğeri büyüyor ama kumkattaki talihsizlik şu büyüme yavaş tohumdan büyüyen kumkuatta ürün ancak 6 sene sonra alınabilir. deneme maksatlı ektim ufak bir saksıda zaten fazla yer işgal etmiyor.ne yapalım bekleyelim.

Eklenen Resimler

cagatayc78 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön