View Single Post
Eski 11-11-2011, 08:48   #877
Kiraz
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Sevgili Limon, mandalinalarım yeni değil, eve taşınmadan iki küçük fide olarak gelmişti. İlk sene yerleri çok yakın olduğu için birinin yerini değiştirdim. Geçen seneler az çiçek açıp küçük meyveler veriyordu ama ya salyangoz yiyor ya da dökülüyordu. Bu sene, hele duvar dibindekinden hiç ümitli değildim. En kuytu ve güneşsiz dalı meyve dolu, başka yerinde yok.

Sorma, bahçenin meyvesi başka. Geçen gün eşim, alış veriş yapalım, evde pek meyve kalmamış dedi ama ben bahçenin verdiği heyecanla , "Bahçede on beş limon, yedi mandalina ve iki kocayemiş" var dedim sevinçle. Öyle bir baktı ki, bu meyve bize bütün kış yeter diye. Ama olsun, ben o iki kocayemişi dörde bölüp, hepimize yettireceğim

Çimlerime zümrüt gibi dedi birileri Bir de yakından görsen, araları delik deşik, sonbahar yağmurları ile biraz canlandılar işte. Tarçın sağolsun, koşunca çim kökleri toprakla birlilkte havada uçuşuyor. Hele bu bayram beş kuzen ve Tarçın birlikte koştular, sadece çimlerde değil, çiçeklerin de üzerinde. Bu sene de biraz yaramaz olacağa benziyor, gelecek yazı da bu çimle idare edeceğim.

Sevgili Adalet Hanım, o fotoğraf bir kaç hafta önce çekilmişti. Artık lisileri dipten budadım ama evde vazoya koyduğum bir dal hala çok güzel. Güzel dileğiniz için teşekkürler.

Sevgili Orhan Bey, üç sene gerçekten çok az. Hele ben bu sene zamansızlıktan bir şey yapamadım, bir kaç bitki dışında dikim yapmadım, bakımlarını bile ihmal ettim. Belki de iyi oldu, eski hızla devam etsem, bahçe kim bilir ne olurdu. Boş yerleri, karışık yerleri daha iyi görebiliyorum, artık "yavaş" diyorum kendime, bahçe ihtiyacı olanı alsın, ben değil. Bu gidişle üç seneyi yedi seneye çıkaracağım Size ve özellikle Atom Karıca Uzaylı'ya yetişmeye imkan yok

Kışın size erken gelmesi benim için sürpriz oldu, bizim burada her şey donarken siz genelde sonbaharı yaşıyordunuz.

Dilerim siz de gelecek sene kocayemişlerin tadına bakarsınız.

Zenfree, teşekkürler. Tarçın mı fotojenik, ben mi iyi çekiyorum bilemiyorum artık O kadar hareketli ki, on pozun dokuzunu silmek zorunda kalıyorum

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön