Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen
Çizme zeytin her çeşit yeşil zeytinden yapılır.
Biz burada iri zeytin _eşek zeytini_ den yapacağız. Onu 3 yerinden uzunluğuna çizeceğiz.
Acı suyu gidinceye kadar _ 15 gün gibi_ suyunu değiştireceğiz her gün... Burada da gözlem yeşil suyun yerine beyaz suyun görülmesidir.
Kırma zeytindeki oranlar aynen uygulanır. Yarım cay bardağı limon tuzu ve bir çay bardağına yakın kaya tuzu, eritilir ve su ile 5 lt. lik kaba konur.
Eklenti 254941 (limon tuzu)
Eklenti 254944 (kaya tuzu)
Çizme zeytin geç suyunu alır. Yani 2 ay gibi yenecek duruma gelir. Aslında bir ay sonra bir tane yenerek kontrol edilir. Damak tadına göre; ben ise 2 ay bekletmiyorum, bir az acı seviyorum.
Afiyet olsun.
|
Zeytinin kokusu buraya gelmiyor ama ne güzel renk öyle. Zeytin yeşili bu olmalı.