Çizme zeytin her çeşit yeşil zeytinden yapılır.
Biz burada iri zeytin _eşek zeytini_ den yapacağız. Onu
3 yerinden uzunluğuna çizeceğiz.
Acı suyu gidinceye kadar _
15 gün gibi_ suyunu değiştireceğiz her gün... Burada da gözlem yeşil suyun yerine beyaz suyun görülmesidir.
Kırma zeytindeki oranlar aynen uygulanır.
Yarım cay bardağı limon tuzu ve bir çay bardağına yakın kaya tuzu, eritilir ve su ile 5 lt. lik kaba konur.
![Name: IMAG0011 [640x480].JPG
Views: 1887
Size: 47.9 KB](https://www.agaclar.net/forum/attachments/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/254941d1320926923-imag0011-640x480-.jpg)
(limon tuzu)
![Name: IMAG0007 [640x480].JPG
Views: 1740
Size: 47.5 KB](https://www.agaclar.net/forum/attachments/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/254944d1320926947-imag0007-640x480-.jpg)
(kaya tuzu)
Çizme zeytin geç suyunu alır. Yani 2 ay gibi yenecek duruma gelir. Aslında
bir ay sonra bir tane yenerek kontrol edilir. Damak tadına göre; ben ise 2 ay bekletmiyorum, bir az acı seviyorum.
Afiyet olsun.