Aslında kırma zeytini, uzun yerli çekiştelik zeytinden yaparız. Daha güzel olur. Ama burada iri zeytinden _eşek zeytini_ yapacağız.
5 lt. lik kavanoza kırılan zeytinler konur. (Bunu 5 lt.lik su plastiğine de koyuyorlar ama)
10 gün süre ile her gün acı suyu süzülür yerine yeni su ilave edilir. ( Burada dikkat edilmesi gereken yeşil suyun yerine beyaz su oluşuncaya kadardır) Kavanozun ağzının açık kapalı kalmasının önemi yok.
10 gün sonunda;
yarım çay bardağı limon tuzu eritilir...
b
ir çay bardağına yakın kaya tuzu eritilir...
Her ikisi bir kapta da eritilebilir.
5 lt. lik kavanoza su ile beraber doldurulur.
Kırma zeytin bir hafta gibi olur. (Burada biraz acı birkaç gün daha beklemeli, ama ben biraz acı seviyorum

)
Üzerine zeytin yağı limon ya da en güzeli nar ekşisi dökülür ve ..(ister yenir ister yanında yatılır)
