View Single Post
Eski 10-11-2011, 12:55   #499
Halil Önen
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Kırma zeytin yapımı (çekişte)

Aslında kırma zeytini, uzun yerli çekiştelik zeytinden yaparız. Daha güzel olur. Ama burada iri zeytinden _eşek zeytini_ yapacağız.

5 lt. lik kavanoza kırılan zeytinler konur. (Bunu 5 lt.lik su plastiğine de koyuyorlar ama)

10 gün süre ile her gün acı suyu süzülür yerine yeni su ilave edilir. ( Burada dikkat edilmesi gereken yeşil suyun yerine beyaz su oluşuncaya kadardır) Kavanozun ağzının açık kapalı kalmasının önemi yok.

10 gün sonunda;

yarım çay bardağı limon tuzu eritilir...

Name:  IMAG0010 [640x480].JPG
Views: 1404
Size:  42.0 KB

bir çay bardağına yakın kaya tuzu eritilir...

Name:  IMAG0009 [640x480].JPG
Views: 1339
Size:  38.6 KB

Her ikisi bir kapta da eritilebilir.

Name:  IMAG0001 [640x480].JPG
Views: 1544
Size:  64.3 KB

5 lt. lik kavanoza su ile beraber doldurulur.

Kırma zeytin bir hafta gibi olur. (Burada biraz acı birkaç gün daha beklemeli, ama ben biraz acı seviyorum)

Name:  IMAG0004 [640x480].JPG
Views: 1483
Size:  63.9 KB

Üzerine zeytin yağı limon ya da en güzeli nar ekşisi dökülür ve ..(ister yenir ister yanında yatılır)

Halil Önen Çevrimdışı   Başa Dön