Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mrduran
Burut, ben ve eşimin ilgisini çekti. Pazardan hep onları alırız, dalında kurumuşları.
|
Ben dalında kurumuş ve satılan kurutulmuş incirleri pek sağlıklı ve dayanıklı görmüyorum.
Burutun 25% olan nemi güneşe konup 20% lerin altına düşürülür. Bizde bunu yapıyoruz zaten.
Onlar bu şekli ile satıyorlar. Daha doğrusu depolarda çok iyi sarılmış naylona kaplıyorlar. Buradaki amaç incir kurdu kelebeğinden korunmak içindir. Zaten bu şekli ile incir fazla saklanamaz ve dayanamaz. İncirde kirlenme yaşanır. Ellerinden kısa zamanda çıkarmaları gerekir. Bu şekli ile kurutulmuş incir birkaç ayda tüketilmelidir. Yoksa kurtlanma olur.
Ama bizim uyguladığımız yöntemde_ yani 25% olan nemi güneşe serip 20% lerin altına düşürme_
kaynar suya bandırıldığında incir bir yıldan fazla dayanıklılık kazanıyor. Hem daha sağlıklı ve tatlı oluyor.
Sevgili dostum sizin de denemenizi isterim. Burutu daha ucuz fiyata bulabilir kaynayan suda yapabilirsiniz, lokum tadında olacaktır ve bu şekli ile çook beğeneceksiniz.
Yaptığımız, icatları tekrar bulmaktan ve yaşatmaktan başka bir şey değildir.
Saygılar