View Single Post
Eski 05-11-2011, 06:04   #63
s.serdar
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi trilye Mesajı Göster
Sayın Sserdar yazdıklarınızı büyük bir keyifle okudum.Evinizde huzur dolu günler geçirirsiniz umarım.
Bu sene bizimde 2000 m2lik bir araziye ev yapma planımız var.Şu anda evi betonarme mi yoksa prefabrik mi yapsak diye düşünce aşamasındayız.Prefabrik evde herhangi bir sorun yaşadınız mı?Uzun süredir bu evi kullandığınızı düşünerek sizin de tavsiyenizi öğrenmek isterim.
Sayın trilye.

Nick'inizi aldığınız o güzel sahil beldesine ve insanlarına öncelikle selamlar. Gördüğümde hayran kalmıştım eski ismi ile Trilye (yeni ismi Zeytinbağı) olan küçük ve pek bilinmeyen sahil köyüne.

Prefabrik evim konusunda bu güne kadar ciddi bir sorun yaşamadım. Türkiye'de prefabrik imalar son yıllarda her yönü ile çok gelişti. Fazla abartmayayım ama ABD den sonra yaygınlık ve başarı konusunda önde gelen ülkelerden biri de Türkiye. Bildiğim kadar ile de Orta doğuda rakipsiz, önder ülke konumundayız.

Ancak bu durum, zamanla merdiven altı denilen imalatçıların da sektöre girmesine neden oldu. Bu tür imalatçı ve firmalardan kaçınırsanız, sorun yaşamayacağınız umuyorum. Benim yaşadığım tek sorun, banyodaki yerden tavana kadar olan fayanslardaki çatlamalardır. Bina elastiki bir yapıda olduğundan mı? yoksa bizim fayans ustası bu işi yeterince iyi beceremediğinden mi bilemiyorum, ben bu tür fayans çatlamalarını yaşadım. İnşaat bitimini takip eden 3-4 yıl içinde ortaya çıktı bu durum. Ancak sonrasında devam etmedi. Yaklaşık 20 m2 lik bir fayans alanında 15 x 15 cm. lik fayanslarımdan 10-15 tanesi bu şekilde çatladı. Çok azda olsa derzlerin tavan ve kapıya yakın bölümlerinde de çatlama ve dökülme oldu. Ancak bana göre bunlar biraz keyfe keder bir durum. Tamiri, telafisi mümkün.

Depreme olan dayanıklığı ve ısı izolesyonu nedeniyle kesinlikle tavsiye ederim. İhtiyaca göre panel ilavesi yapılarak, ilerisi için genişletme ve büyütme imkanı da veriyor.

Kamyon çarptığında tabi ki bir beton bina gibi dayanıklı olduğu söylenemez ama, depremde olduğu gibi çökme ve yıkılma tehlikesinin olmadığını da rahatlıkla söyleyebilirim. Daha detaylı bilgi isterseniz seve seve verebilirim.

Saygılarımla.

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön