Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01
Sevgili dkp,
Sargı bezi gibi köklerin yayılmasına izin vermeyen bir malzemeyi kısa sürede çiçek görmek için kullanılmış olabilirler mi?
Çiçekli bir hoya daha yüksek fiyatlarla satılabilir. Sonrasını satan alan düşünsün dediler herhalde 
|
Sevgili maki01, bu tür yetiştirmelerin mekan, zaman ve miktar ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Üretim bölümlerinde ortam ve malzeme yönünden maksimum faydayı sağlayacak sistemleri geliştirmişler, bu da onlardan biri olmalı.
Çiçeklenmesi için harcanan zaman, emek ve malzemenin; üretim yapmak için harcanacak tüm değerlerin toplamından çok daha farklı olacağını bu nedenle üreticilerin çiçek görmeyi hedeflemediklerini düşünüyorum. Hedeflerinin de sağlıklı ve çok bitki satmak olduğunu varsayıyorum.
'' Sonrasını alan düşünsün '' sözünüzden aklıma Mine Hanımın seminerleri geldi, tebessüm ile hatırlıyorum.
Hediye olarak gelen serada yetiştirilmiş bir bitkinin başına gelenleri mizahi bir şekilde anlatmıştı, bitkiler hakkında bilgisizliğimi ve onlara ne tür işkenceler uyguladığımı anlamıştım.