View Single Post
Eski 03-11-2011, 10:25   #5322
Güler
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Teşekkür ederim sevgili arkadaşlar.

Sayın hocam, bahçeye yine bekleriz.

Sevgili Vildan Hanım, hocamız bir toplantı vesilesi ile buraya gelmişlerdi bahçeyi biliyor. Gönül ister ki sizin de yolunuz buraya bir düşsün. Biliyorum siz gezmeyi seviyorsunuz, bir sefer de Manyas deyin bari.

Valla sevgili smnunal, tohumları bana temcit pilâvı gibi hatırlatmanız gerekir, çok dağıtımım oluyor ve atlıyorum.

Sevgili Satı Uğurtan, hep dedim ki belki Yücel Bey ile birkaç arkadaş daha bir kaçamak yaparak ziyaretime gelirsiniz. İnşallah bahara artık.

Sevgili Selahattin 67, kış eriğini nereden aldık tam hatırlamıyorum ama genelde meyve ağaçlarını Yalova'dan alıyorduk. Ben bir Akdoğa'ya sorayım.

Sevgili s.serdar, siz bizim yerlere yerleştiniz ben ise eşimin köyüne. Hani derler ya "hanım köylü oldu" diye, bizde bu ters işledi.

İkizce köyü (biliyorsunuz çerkez köyüdür) annemin köyüdür. Evlenince İstanbul'a yerleşmiş. Ben çocukken çok giderdim İkizce'ye. Dedem-anneannem ölünce artık gitmez olduk. Akrabalarımız halâ var orada. Bir kısmı da Haymana'ya, Ankara'ya taşındı.

İstanbul'da oturuyoruz, eşim Manyas'lı olduğu için burada 10.000 m² lik bir bahçemiz var. Uzun uğraşlar sonucu, dağı bağ yaptık. İçine de ufak bir çerkez evi kondurduk.
Burasını yapmaya başladığımızdan beri yazlığımızın (Silivri) kapısını ender açar olduk. Bütün yazı, hatta kışın bile bazı hafta sonlarını Manyas'da geçiriyoruz.
Evimiz Manyas-Hacıyakup köyünde. Köy 47 haneli ufak bir çerkez köyü. Havası-suyu, bakış açısı çok güzel. Manyas merkeze 13 dakika.
Bandırma'ya Ferry ile gelirseniz 45-50 dakika sonra bizim evdesiniz.
Buradan 25-30 dakikada Gönen'e gidersiniz.

Nar, bahçemde 6 ağaç var. Kar da kışın var.
Bahçenin iki duvarının önüne çit bitkisi olarak ligüstrüm ektik. Çok uzadılar ve yemyeşil bir çit(hat) oluşturdular. Dışarıdan içerisi görünmüyor, rahat hareket edebiliyorsunuz.
Onları biçmeyi pek düşünmüyordum ama o sene yağan yoğun kara dayanamayan pek çok dalları karın ağırlığı ile kırılmalar yapınca çirkin bir görüntü oluştu. O yüzden ben de aynı hizada budamaya başladım her sene.
Boyları 3- 4m den de uzun olduğu için ben budamakta zorluk çekiyorum. Merdiven üzerinde elektrikliyi kullanmak da maharet istiyor. O yüzden yardım alıyoruz. Budanan dalları da dal öğütmeden geçirerek malçlamada kullanıyorum.

Budanmamış ligüstrümleri daha evvel bahçemde göstermiştim.
Budama ve budanmış hali.

Name:  IMG_0543 (448 x 600).jpg
Views: 1019
Size:  61.3 KB

Name:  IMG_0538 (448 x 600).jpg
Views: 1026
Size:  58.2 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön