View Single Post
Eski 03-11-2011, 08:11   #18
Adil
Ağaç Dostu

Adil's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yaylacı Mesajı Göster
Merhaba sayın Adil bey,çektiğiniz fotraflarla kaç yıldır gidemediğim memleketi gezmiş oldum eline sağlık. Ben Maçkalıyım, Sümelayı tavsiye ederim bulunduğu vadi mükemmel bir floraya sahip,manastır eski haliyle çok daha güzeldi tarihin dokusunu görebiliyordunuz. En son gördüğüm haliyle tertemiz ve eksiksiz tamir edilmiş fakat eski tarihi doku yok. Ganitayı yeniden görmek ne güzel, öğrencilik yıllarını tekrar yaşadım sanki.Sahil boyu ve meydanı gezdim yeniden.
Tekrar teşekür ederim eline sağlık , kolay gelsin. Saygılarımla...
Merhabalar Yaylacı.
Bizim yaylamız Camiboğazı ndaki Kasapoğlu yaylasıdır.Maçka yolundan yaylamıza gidiyoruz.Sarp kayakların ve çamlıkların arasındaki dere yatağına saplanmış kanyon ve derenin akışı çok güzel bir görsellik sunar.Turizm nedeniyle yollarıda şimdi çok güzel yapılıyor.Dilaver yayla tesisleri altındaki köprünün sağ tarafından yaylamıza gidilir.O köprünün hemen yanında maden suyu çıkar.Sümelanın yanından belki çok defa geçmişimdir.Dere yatağındaki o güzel çay bahçelerinde konaklayıp çay içmişizdir.Fakat Sümelayı hiç gezmedim.Şimdi emekli olduk artık gezmek hakkımız.
Sümela da Bazı onarım restorasyon çalışmaları yapıldı .Aslına nekadar uygun o tartışılır.Fakat şu var o yüksek yamaçlardaki bu tarihi bina herzaman ilgi çekecek öneme haiz.Sümela Arazi yapısı bitki florasıyla görülmeye değer bir yer .
Aslında Trabzonumuzda böyle güzel gezilecek gizli cennetler bir hayli fazla.
Sizi mutlu edebildiysem ne mutlu bana.
Saygılar selamlar Hermşehrim.

Adil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön