View Single Post
Eski 02-11-2011, 19:12   #274
effekentli
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-08-2011
bilgi paylaştıkca guzeldir

sayın mtugrul33 size birkac sorum olacak. yanıtlarsanız sevinirim.
1- Sevgili Arkadaşlar,
Aynı sisteme devam.Ekim 15'de camarosa çileklerimi ektim.iki haftalık resimleri sizlerle paylaşmak istiyorum.Ec:1,8 ve suyun Ph:6,5 değerleriyle sulama yapıyorum.Saygı ve selamlar..
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mtugrul33 Mesajı Göster

a- Hasat sonunda ise oluk naylonlarınıdeğiştirip plastik çıtalarla demirlere tutturacağım.Aynı zamanda kullandığım rerlit ve torfa ilaveten yanmış çıftlik gübresi de ekleyeceğim.
b- Çapraz dikim yapıldı(25 cm.arayla)(Göç kendini gide gide düzer ata sözümüz vardır;bizim ki de öyle oluyor.Olukları tümsek şeklinde yapıp.tek sıra (15 cm.)ekmemiz daha iyi olabilirdi.)
c-Arkadaşlar ben rubigem cinsi fide ektim.Adana’dan getirttim.Bu cinsi seçtiğim için de çok memnunum.Resimlerden de görmüşsünüzdür;çiçek tutumu ve meyve düzgünlüğü ideal.Aroması mükemmel.Fiyat olarak da diğer çileklerden farklı olarak 50 krş.daha yüksek fiyata malı satabiliyorsunuz.Ürünün tamamı 1. kalite.Gerek irilik,gerekse mükemmel aromasıyla diğer çilek türlerinden bir gömlek üstün.Ben tüm dostlara tavsiye ederim.(Ekim 15'de camarosa çileklerimi ektim.)
aynen devam etmenizin ve bahsettiginiz degişiklikleri yapmamanızın sebebi nedir?
2-(diger sorular kendim için )

a- bu sistemde fide araları 25cm siz 15 uygun yazmıssınız aralara birer fide daha eklesemmi?
b- ben terasımda mini seramda kurdum ve siz çileklerde çiçeklerdeki tozlaşmayı arılar yapıyor demişsiniz arı imkanım olmadıgına gore tozlaşmayı nasıl yapabilirim. veya meyve tutumu olmazmı bende?
c- resimdeki gibi akan su kulturunde çilek denemesi yapıyorum hobi olarak. gunde 4 kez 30 dk lık sirkulasyon saglıyorum. onceki yazılarda aşırı sulama boylanma ve fazla yapraklanmaya sebep sebeb olur demişsiniz. bu nft sistemiyle çilek uretimi olmazmı demek oluyor? yoksa gunde 2 kez kısa sureli sulama açıktaki koklerin kurumasına sebep olmazmı?
d- kudret beyden aldıgım ec sanırsam ec:0-0.5 arası sular için yani ec si 2 olan suyun besinsel ec si 1.7 oluyor. kullandıgım suyun ec si 0.9 olduguna gore ec yi 2.6 yamı ayarlamalıyım bu fazla ec çilege zarar verirmi? verirse saf su mu bularakmı çozumlemeliyim?
2.ci sorum için tum tecrubeli arkdaşlarımında onerilerini bekliyorum.
şimdiden teşekkurler.

effekentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön