Sayın
mrduran, teşekkür ederim. Ben de sizin ve tüm ağaclar.net ailesinin Kurban Bayramını kutlarım. Saygıyla...
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Uzaylı
Sayın SDurul; Trabzon Hurmalarınız bol bereketli olsun dilerim. Antep fıstıklarınız maaşallah imrendiriyor. Biz de bahçemize iki antep fıstığı ağacı dikmek istiyoruz. Acaba bu konuda bize tavsiyeniz nedir? Alırken, dikerken ve bahçede nelere dikkat etmeliyiz?
Ayrıca fotoğraflarınız oldukça dinlendirici. Duru ve iç açıcı...
Kolaylıklar diliyorum. Sağlıcakla Kalın...
|
Sevgili
Uzaylı, beğenileriniz için teşekkürler...Cevap geciktiği için kusura bakmayın. Dün yazmıştım, gönderirken hata oluştu, mesaj gitmedi. Ve bugüne kaldı.
Biz Antep fıstıklarını fidan olarak almadığımız için, bu konu hakkında bilgim yok. Satıldığını da bimiyordum, eşime sordum, fidanlıklarda satıldığını duymuş. Bakımı hakkında söyleyebileceğim, özel bir şey yapmıyoruz. Diğer ağaçlara verilenlerden, onlar da nasiplerini alıyorlar. Yerleri ise, kendiliğinden yetişen menengice aşılandığı için, seçilmiş yerlerde değiller. Hemen hepsi kaya diplerindeler.
Siz yine de forumdaki
bu başlığı inceleyin. Hazır fidan bulamazsanız, menengiç tohumu ya da çeliği bahçeden göndeririz. Tabi Antep fıstığı göz ya da kalemini de. Yalnız menengiç tohum ya da çelikten yetiştirme imkanı olup olmadığı hakkında da bilgim yok. Onu da araştırırsınız.
Menengiç meyveleri. Bu görüntüleri bugün çektim.
Bakın menengicin üzerinde böyle bir oluşum belirmiş. Bu tohum kesesi midir, onu da bilemiyorum.