benim bahçemde 2 hünap fidanım vardı. bahçemde kalabalığı sevmediğimden bir tanesini söküp yeni taşınan komsumuza hediye ettim. seneye ne olsa beğenirsiniz 1 söktüğüm yerde 2 hünnap fidanı ... haydaaa... hadi dedim o sıra bir kümes projem vardıki oda şu an değişti... önüne çit gibi yapayım dedim... hem koruma çiti gibi bir yerde... bu arada bendeki hünnaplar zeytin gibi olan ve kazık gibi dikenleri olan ve çit gibi budamaya veya ağaçgibi büyütmeye elverişli olan orjinal adem elması yani... şöylesi böylesi değil orjinal hünnap.. velhasıl 2 fidanı söktüm ve çit olacak şekilde diktim şu an büyüyürlar... bu sene ne oldu dersiniz ? aynı yerden bu sefer 3 fidan çıktı. şu sıralar sökmeyi düşünüyorum ve saksıya alacağım... hünnap asimetrik dallarıyla yapraklarını döktüğündede çok güzel görünen aynı zamanda üzerindeki dikenlerle bir koruma çiti gibi kullanmaya elverişli güneşi seven bir bitki... fazla su gübre şu bu da istemiyor ve çok arsız.. çiçekli döneminde fazla rüzgar almazsa iyi olur çünkü hassas bir çiçek yapısı varrüzgardan çok dökülüyor. fotoğrafları en kısa zamanda eklerim ... şu an yapraklarını dökmeyi bitirdi gibi ama ...
|