View Single Post
Eski 01-11-2011, 15:07   #28
s.serdar
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sayın s.serdar, 24 numaralı mesajınızdaki çim ekimini okudukça ahhh, ahh dedim. Hani derler ya " eşekten düşeninin halini, eşekten düşen iyi anlarmış" aynen o misal.

Çimin mi var, derdin var kulübümüze hoş geldiniz, derken ekleyeceğim; güzel bir çimin seyredilmesinin verdiği haz da bambaşka değil mi? O kadifemsi yumuşaklık, huzur veren renk bütün bu uğraşlarda değmiyor mu?

Düşünce ve paylaşımınıza katılmamak mümkün değil. Çimin seyri ve güzelliği tabi ki tartışılmaz. Belirttiğiniz gibi derdi de bir başka tabiiii.... Çekmeyen bilemez.

Alıntı:
Çim tabanına drenaj yapmadınız mı? Notlarınızda onu görmedim. Kum ile mi hallettiniz?
Malesef ne ilk ekimde, nede ikinci çim ekiminde drenaj falan yapmadım. Sadece ben değil, komşularımın hiç birinde de yok drenaj. Nasıl yapılaca konusunda da inanın hiç bir bilgi sahibi değilim. Eğer bir üçüncü kez yeniden çim ekmeyi düşünürsem, kesin drenaj konusuna eğileceğim...

Alıntı:
Bir zamanlar İkizce köyünde ziraat bahçesi adı altında çok miktarda vişne ağacı ekilmişti. O yöne galiba vişne ağacı yetiştirmeye uygun, sizde de vişne var mı?
Bende iki adet vişne var. Her yıl, her birinden 75 kg kadar alıyorum ama ne toplayan var ne yüzüne bakan. Bu yüzden bu kış döneminde her ikisini de sıkı bir şekilde budatıp Kiraz aşısı yaptıracağım. Tutarsa ne ala. Yoksa gelecek seneye her ikisini de kesmeyi (daha kibar tabirle sökmeyi) düşünüyorum...

Bildiğim kadarı ile vişne ilk 2 yıldan sonra sulama gerektirmiyor. Bu bakımdan bizim yöreye uygun. Ancak civarımızdaki köyler meyveciliği hiç bilmiyor ve eğilmiyorlar bu konuya. Civarımızda da ve İkizce köyünde de, geniş alanda pek vişneye rastlayamadım dersem yalan olmaz. Ortam vişneye uygun ama kafa yapısı sanırım aynı uygunluğu sağlamıyor. Buranın köylüsü ancak iki yılda bir buğday ekmesini, biçmesini biliyor.

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön