fatih bey bende yıldız çiçegini 5 yıldır yetiştiriyorum. siteden biçok bilgi edindim. gördügüm kadarıyla balkon **** teras gibi bi yerde yetiştiriyorsunuz. öncelikle toprak ve kulandıgınız saksı boyutu çok önemli. ben şu pazarlarada satılan kovaların daha büyükleri var ben onlarda yetiştiriyorum. kovanın altını kızgın çivi ile deliyorum bi çok yerinden dibine ince dere kumu ve çakıl taşı koyuyorum. yanmış koyun gübresi, dere kumu, torf ve toprak karışımı yapıyorum eşit oranda. Çiçeklenme döneminde 15 günde bir yanmış koyun gübresi şerbetini veriyorum bu şerbeti daha önceden mart ayında hazırlıyorum, ( daha sonra 1 tas gübre şerbeti 4 tas su olacak şekilde). ve çiçeklenme döneminde yazın ayda 1 kere NPK 20-20-20 veriyorum yapraktan ki bu çok etkili çiçek boyutrunu ve sayısını gözle görülür oranda hemen artırır. 2009 yılında çiçeklere kırmızı örümcek dadandı ziratçıdan aldıgım ilaçta oranı ayarlayamadıgım için çiçeklerimin hepsi 1 haftada telef oldu. kırmızı örümcekle mücadele için ben 15 günde bir ziraatçiden aldıgım ilaç kullanıyorum ismini şuan hatırlayamadım. sonbaharda topraktan ben çıkarmıyorum kimileri kurutup asıyor gazete kagına sarıyor bende sardım geçmişte ama sonrada patetesinde su kaybına neden oluyor gazete kagıdına sarınca.. kendimce yardımcı olmaya çalıştım. saygılar..
|