View Single Post
Eski 31-10-2011, 12:25   #52
Uzaylı
Ağaç Dostu

Uzaylı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2010
Sayın tugrulbaba; Traktörünüzü güle güle kullanın. Eşim merak ediyor ne kadara mal oldu diye...

Bizim bahçemiz de kuzeyden ve kuzeybatıdan oldukça rüzgarlı. Meyve ağaçlarını korumak için bahçenin kuzey kenarına bir sra kava dikmek istiyor eşim. Ben leylandi dedim ama, kavak ona lazım olacakmış. Kavak önüne de bir sıra zeytin dikeceğiz dört adet. Pek çok kişi bize çit çevrili olsa bile meyve ağaçlarını ortaya kenarlara zeytin dikmemizi önerdi. Biz bahçenin yarısı kuzey kenarına kavak sonra zeytin, sonrasında iğde hünnap v.s. dayanıklı olanları, doğu kenarına incir ve dut gibi dayanıklı ve geniç ağaçları güney kenarına da dört adet limon ağacı dikmeyi, iç kısımlara da çok daha nazik meyve ağaçlarını dikemyi planladık. Bir kroki çizdik. 6 m aralıklı 80 ağaç sığdırdık. aralara o ağaçları yedekleri olacak küçük fidancıklar yetiştirmeyi ya da çalı türü dikmeyi düşünüyoruz. Ağaçlar çapraz sıralı gibi duracak. Bunun ismi vardır ama ben bilmiyorum. Böylece çok daha fazla ağaç sığabiliyor. Bir sürü araştırmadan sonra bu ortaya çıktı. İnşallah biz de başarılı oluruz.

İşlerinizde kolaylıklar diliyorum. Büyümüş ağaçlı meyve bahçenizde, bir gün gururla poz vermenizi dilerim...

Uzaylı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön