Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eLvHkN
Sayin Yaylaci ciceklerinize hayran kaldim. Allah hepsini nazarlardan esirgesin. Size bir sorum olacak, medinilla bitkimin yeni cikan yapraklari hep yarim cikiyor, ya oyle yarim yamalak buyuyorlar yahutta dokukuyorlar acaba nerede hata yapiyorum? Cicegim izmirde balkonumda golge bir alanda bulunmakta, suyuna, gubresine dikkat ediyorum ama bir hata yapiyor olmaliyim ki yapraklar yarim? Bir tane daha var medinillam o tum yapraklarini doktu, sopa gibi kaldi  ne yapsam bilemiyorum. Yardimci olabilir misiniz?
|
Merhaba arkadaşım, mesajına geç cevap verdiğim için özür dilerim çok zamandır nete girmedim bazı çalışmalarımdan dolayı aksattım bu siteyi.
Bu yaz benim Medinillayı kaybettim, yaz ayları boyunca terasta saklamıştım bitkiyi toprağı yüksek oranda torf bulunduruyordu, havaların çok sıcak oluşundan dolayı hergün su verdim ama saksı tabanında torfun tuttuğu suyu hesaba katmamıştım. Bu yüzden aşırı su bitkinin ölümüne neden oldu. Sizin medinillada aynı akıbete uğramıştır. Yapraklarının yarım çıkması ve sonra dökülmesi yine sulamayla ilgilidir. Toprağına bakın büyük ihtimal torf oranı çok yüksek olmalı, dikkat edin direkt güneş ışığına maruz kalmasın yaprakları yanar. Bitki halen yaşıyorsa suyu tamamen kesin, yaprakları su ihtiyacı gösterecek şekilde aşağı sarkmışsa o zaman tekrar su verin. Saksı altlığında su birikmesine izin vermeyin çünkü torf suyu sünger gibi emer ve köklerin çürümesine sebep olur. Umarım bu bilgiler yeterli gelmiştir. Saygılarımla..