Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ismailay
En yeşil Ankara projesinden esinlendiğim ve çok beğendiğim mavi ladin ormanlığı projesini bende kendi köyüme kayseride ki köyüme yapmaya karar verdim. Şamil fidancılıktan aldığım 2+0 çıplak kök olarak aldığım fidanları bir sene poşetlerde beklettikten sonra dikim yapacağız. Köyün kuzey yamaçlarına dikim yapılması sonucunda bir sene sulanması gerekiyormuş damlama sulama şeklinde bir sulama yapmayı düşünüyoruz. bu konu hakkında yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum bu sayede eksiklerimizi ve yanlışlarımızı önceden görmüş oluruz ve önlem alırız bu kadar zahmet ve emek boşa gitmemiş olur şimdiden teşekkürler.Şimdilik 300 adet kadarlar İNŞALLAH bu sayı zamanla 2000 adet kadar olacak.
|
Ismail bey Mavi ladinin özellikleri sunlar. birkere yerli bir agac degil ABD menseili
soguk ve iliman iklim kusaginda yetisen, senede 460 und 600 mm yagis alan yerlerde yetisiyor. Bunun da 50 % yagmur olmasi lazim. Her türlü toprakta yetisebiliyor yani öyle toprak konusunda cok hassas degil. yani humuslu topraklardan kumlu ondan kirceli topraklara kadar özellikle vadi iclerine ve hafif egilimli tepe yamaclarina dikilmesi daha uygun.
Topragin PH degeri 6,8 und 7,2 olursa uygun olur. hava emisyon degerine karsi dayanikli oacak ?
Ayrica ladinler icinde kurakliga en dayanikli agac ve −40° C soguga da dayanabilen.
Bu bilgiler bir Alman sitesinden alinma.
Siz bunun yaninda özellikle bölgenizde yetisen yerli dayanikli türleri dikmeye özen gösterin mesela alic, yaban armutu, mese, ardic,igde hatta yabanci bri tür olarak kurakliga dayanikli ve arsiz olan akasya gibi türleride dikmeye calisin. Unutmayin birde bulabilirseniz sedir tohumu ekmeyi. Özelikle kisin kardan önce kayalik taslik araziye atilirsa baharda cok güzel cimeleniyorlar.
Tekrardan kolay gelsin basarilar.