View Single Post
Eski 30-10-2011, 02:47   #1811
Lilium
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi agozce Mesajı Göster
Ayrıntılı cevabınız için çok teşekür ederim, sağ olun, var olun.

Kurutma makinasını bir an evvel düşünseniz ne güzel olur..).

Yaparsanız 2 tane yapın, tüm masrafları ben çekeyim (çok ciddiyim). Malzeme benden, yaratıcılık sizden olsun.

Var mısınız? (Gerçekten ciddiyim.)..)

Cevizi kabuklarını soyarak mı satmayı düşünüyorsunuz?
Önerinize teşekkür ederim, ama önce iyice bir araştırma, pilanlama kapasite miktarı, ısıtıcı değeri, sirkülasyon, (vs) gibi hesaplamaları iyice bir yapmak lazım, bunlarda hemen yapalım gibi olmuyor, her şeyi iyice düşünüp iyi bir şey yapmak istiyorum.

"Kav çatlaması olmadan soymak gerek demişsiniz, kitaplarda 2/3 çatlamadan toplanmaz diyor ama..."
Kav çatlaması bildiğiniz gibi hepsinde aynı günde başlamıyor, kav çatlaması yapmadan iç ceviz olarak gelişimini tamamlamış oluyor, o dönemini iyi tespit edip toplamak ve yeşil kabuğundan ayırmak gerekiyor, ya da hiç tespit edemiyorsan İlk kav çatlamasını gördüğünüz anda hasada başlayabilirsin.

"Cevizi kabuklarını soyarak mı satmayı düşünüyorsunuz?"

Chandler ve pedro iç renk olarakda al benisi çok güzel
Soyulmuş olarak da satışa daha iyi gelir, bence daha güzel olur, kim ne aldığını görerek alır.

"Birde soyulmuş kabukları ben ayrık otları olan yerlere döküyorum. Hiç ot çıkmıyor, aklınızda olsun."
Cevizin kabuğunda ne tür etki maddesi var bilmiyorum.
Böyle bir tecrübem ya da bilgim yok, toprağa bir yararı zararı varmı yokmu bilmiyorum, bir şey diyemeyeceğim. Kimyager arkadaşlar bir açıklık getirebilirler mi açaba.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön