View Single Post
Eski 29-10-2011, 23:53   #4
SerDag
Ağaç Dostu

SerDag's Avatar

Giriş Tarihi: 29-10-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berçin Mesajı Göster
Küpe sever arkadaşlar merhaba,yeni üyeyim.Bende terasımda çeşitli çiçekler yetiştiriyorum ve bunların arasında küpelerim var.Terasım kuzeye bakıyor ve deniz kenarı,karadeniz in sert rüzgarı küpelerimin bir çoğunu telef etti.Şimdi kış geliyor nasıl koruyacağımı bilmiyorum. Zaten kala kala dört beş saksı kaldı sizlerle resimlerini paylaşacağım ama şu acemiliğimi atlatmam gerekli.Vereceğiniz öneri ve bilgiler için şimdiden teşekkürler.
Sayın berçin hoşgeldiniz öncelikle. Küpeler haşin rüzgarlarla soğukları çok sevmezler ancak tabii balkonu ve nemi, bahar ve ılık yaz günlerinde severler. Kışlarınız sert geçiyorsa içeri almanız gerekiyor. Küpeliler çok ince yapraklı oldukları için narindir. Dona dayanamazlar. Yine de çok aydınlık isteyeceklerinden, pencere kenarına koyabilirsiniz. (Kaloriferle haşlanmasınlar da.) Saksı tabağına çakıl taşları koyarak taşları ıslatıp nem de sağlayabilirsiniz. Sık sulamayı ihmal etmeyin. Ben bir kış iki küpelime de öyle baktım, burası çok karasal bir iklim. Dışarı 15 C olduğundan itibaren balkona çıkarttım.
Bol çiçekli günler.

Düzenleyen SerDag : 29-03-2012 saat 21:27
SerDag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön