Hoya linearis yaz döneminde sevgili Kartolla karşılıklı paylaşımla edindim. Geldiğinde güzel bir paketleme yapıldığından gayet sağlıklıydı. Yaz falan demedim geldim dercesine canlıydı. Birkaç saat suda beklettim o sürede yerini hazırladım falan.
Daha sonra iki gün içinde kökler gözükmeye başladı diatomitte.Köklenmeden sonra sürgün uçlarına dokunmamıştım. İyiki dokunmamışım oradan uzamaya devam etti.Geldiğinde 10 cm den biraz büyük çeliklerdi.Şimdi çok güzel oldular. Sarılması için bir destek hazırladım destek katlarına tırmanmasına yardımcı olmak için bağladım. Dilek ağacı gibi gözüküyor bu nedenle. Hani bende öyle seviorum onu.Dilek ağacım benim diyorum.O bunun farkında olduğundan her bağladığımda azimle yere uzanmaya çabalıyor. Ama onun sağlığı açısından havalanması lazım
Ve benim Dİlek Ağacım
Bu güzellikte azimle büyüyor. Sıcak soğuk tanımıyor. Biliyor gidecek baharda yaylaya artık beni hazırla dercesine büyüyor.Ben biraz daha bekle demekten başka birşey demiyorum. Çünkü soğuklar geldi. Hazırlamaya çalışsam tutmazsa korkusu var. Ama bazı türlerden ilk çelikleri almak zorunda kaldım.
H. Diversifolia dan ilk çeliği aldım geçen hafta. Korka korka ama korkunun ecele faydası yok
Bahar gelsin daha güzel çeliklemeler yapacağım
Bu azimli kızım Sayın Yeşillim'e gelsin.
Bu güzelde Sevgili Agozce'ye gelsin. Tekrardan teşekkürler.Diğer kardeşlerinin fotoğraflarını yanlışlıkla silmişim. En çok finlaysoniyi görmenizi istiyorum. Neredeyse 3 katı oldu ama yaprak yok sadece dal