Ticari kapama wolfberry bahçesi kuracaklar tohum ve fidan satıcılarının abartılmış verim rakamlarını dikkate almadan önce Çin deki üretim alanlarına ve üretim miktarlarına baksınlar.
Sonunda hüsranla karşılaşmasınlar.
Çindeki 2004 yılı wolfberry üretim miktarı 95.000 ton.Üretim alanı 82.000 hektar.Bu üretimin ihracatından elde edilen gelir 120 milyon amerikan doları.
Çin üretim alanları 820 bin dekar ve üretim miktarları 95 bin ton ortalaması,dekar başına 115 kg kuru yaklaşık 500 kg taze goji yapar.Bu üretim rakamları iyi bakım ve iyi seleksiyon şartlarında artırılsa artırılsa iki bilemediniz üç kat artırılabilir.Dekar başına 200 kilo civarı kuru 1 ton civarı wolfberry üretimi iyi bir üretim olur.
Ning no 1 in amerikan kökenli bilgilerinde 1650 kg kuru meyve 8 ton taze meyveden bahsediliyor.Çok afaki bilgi gibi bunlar.Çin ortalamalarının on beş katı neredeyse.
Diğer üzümsü meyvelerde de dekara meyve verimi 500 kg-2 ton civarı.Kirazda 600-1500 kg dekar verimi var.Meyvecilikle uğraşanlar verim rakamlarını bilirler.Gojiyide bu çerçevede değerlendirmek lazım.
|