View Single Post
Eski 26-10-2011, 22:40   #4788
gülenmelek
Ağaç Dostu

gülenmelek's Avatar

Giriş Tarihi: 16-04-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SerDag Mesajı Göster
sevgili gülenmelek, tamamen cahilliğimden sormaktayım, diatomit isimli malzemeyi neden seçtiniz acaba, hoya ile ilgili kaynaklarda böyle bir toprak cinsine hiç rastlamamıştım. acaba kalan çeşitleri sukulent toprağına ekmeyi düşünür müydünüz?

bir de malzeme ve sistemi tam anlayamasam da kap yükseklikleri gerçekten fazla göründü gözüme, özellikle böyle bir yavru için.

l i t t l e gardener
Estağfurullah, ben bile hala bir çok konuda cahilim. Bu sistemi bu forumda bir çok üyemiz başarı ile kullanıyor. Ben de oturtmaya çalışıyorum hala. Aslında toprağa göre daha kolay bir sistem galiba. Çok suladıydın çürür, az suladıydın kurur zorluğu yok. Bu sistemde bitki besini kullanılıyor. Suyunu da ölçülü verip arada kontrol ediyoruz v.s. Özetle bu kadar, görünüşte kolay ama bir yerlerde yanlışım var ki ters gidiyor işte Anlaşılan kapları değiştirmem gerekecek

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Fatih Mesajı Göster
Sevgili gülenmelek sayın Hydrosucces bu konuda başlık açmıştı. Bütün açıklamalar mevcut. Su seviyesi az gelmiş olmalı. Diatomitin üst yüzeyine çıkmamış su seviyesi. Birde sıvı besini litre ile ayarlayıp verin. 1 kapak yazar ama başlangıçta 1/4 oranında başlıyoruz besine (Besini sürgünden önce vermiyoruz. Sürgünü görelim ki besine ihtiyacı karşılayalım.).

Diatomit en uygun seçim bence. Bütün hoyalarım Diatomitte. Hayatlarından gayet mutlular. Bu sistemi oturttunuzmu gayet güzel sonuçlar alırsınız.
Teşekkür ediyorum Sayın Fatih, açıklamaları da okumuştum aslında ama dönüp tekrar okumak gerekiyor galiba Bir de şimdi sayfalarınızı gezip kullandığınız kapları incelemek istiyorum. Belki, tamam şurada yanlışım varmış dediğim bilgileri de bulabilirim bu arada

gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön