View Single Post
Eski 24-10-2011, 12:32   #1595
aydınlık
Ağaçsever

aydınlık's Avatar

Giriş Tarihi: 12-09-2011
Merhaba Sayın Nuri Murvet
Evet Atatürk'e gelen, Einstein imzalı bir mektupla bu bilim insanlarının çağrılmasının ricası üzerine Atatürk'ümüzün bu isteğe uyduğunu ve onları davet ettiğini biliyorum. Atatürk'ün ileri görüşlülüğünü ve gelen bilim insanlarının çabasını takdir ediyorum. Zamanın koşulları neyi gerektiriyorsa onların yapıldığını anlıyorum.Benim sıkıntım daha büyük çaplı. Size yazdığım nokta kadarı.
....
Aslında bunları buraya uzun uzun yazmıştım. Ama sonra yeri olmadığı düşüncesiyle sildim. Sadece şu kadarını söyleyeceğim; kendime bir o dönemde o yoklukta elde edilen başarıları bir de Atatürk'ün yaptıklarının üzerine ne kadar ne koyduğumuzu ve yaptıklarının ne kadarını koruyabildiğimizi soruyorum.Emin olun cevap hiç hoşuma gitmiyor.
İsim meselesine gelince belki de gönlüm, Osmanlıdan bugüne kalan her şeyi devlet babadan bekleme mantığı yerine kaliteli eğitim sayesinde içimizdeki cevherlerin çıkarılmasını,yetiştirilmesini ve hepimiz tarafından bilinip takdir edilmesini istediği için bu kadar tepkili. Niye Cahit Arf gibi isimlerimiz çok değil? Acı olan kaç kişi onu biliyor ki?

aydınlık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön