View Single Post
Eski 23-10-2011, 23:10   #264
Lilium
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Sayın YeniBON kapımız her zaman açıktır buyrun gelin,

Yurt dışında soyma makinası üretiliyor, türkiyede de üretiliyor ama fiatları oldukça yüksek,(Burada biraz bahsetmiştim) ya da bizim gibi küçük bahçe sahiplerine yüksek geliyor, biraz araştırıp baktım, 3 - 3.5, 5.600 tl olanlar var, fiatları bayağı bir yüksek bulduğum için kendim yapmaya çalıştım, oldukça uygun fiatada mal ettim.

Düşünüyorum da her şeyini yeni alıp yapsam 600tl 700 tl ye mal edilebilir, 1.500 tl satsan alanda kazanır satanda.

Türkiyede üretilenlerde bu maliyetlerin üzerinde değil, bu maliyetlerde üretilen ürünler 3- 3.5 bin tl gibi satılıyor, bana göre çok iyi bir kazanç sağlıyorlar, gözümüz yok allah daha çok versin, ama biraz el insaf.

Eh ne oldu kendileri kaybetti, hiç imkanım yokken, tamirci tornacı değilken beni bunu yapmaya mecbur bıraktılar, benden görenler de yapmaya başlarlarsa yine onlar kaybeder.

Ben yeni bir şey icat etmedim türkiyede var olan bir makinenin benzerini kendim kullanmak için yaptım , patent almama gerek yok zaten.

Soyma makinasından çıkan suyu şimdilik kanalizasyona vermeyi düşünüyorum, ileride ne gösterir bilemiyorum.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön