View Single Post
Eski 22-10-2011, 23:30   #52
YeniBON
Ağaç Dostu
 
YeniBON's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-10-2011
Şehir: BANDIRMA
Mesajlar: 272
Bıçak, bıçak ama ne için bıçak.

Bana göre alacağınız bıçağı nerede ? kullanacaksınız.

Ev - işyeri mutfak, meyve, et, soyma, doğrama, aşı, av, çakı vb. Önce amacınızı belirleyiniz, sonra bıçağınızı arayınız.

Bıçaklarda kullanılan ana malzeme çelik. Çeliğin sertlik derecesi. Halk dilinde suyu iyi verilmiş çelik.

Evet katılıyorum. Yurt dışına para ödemeyelim. Zaten yurtdışından bıçak alanlar, para ödeyenler yanılıyorlar.

Çünkü; dünyanın en iyi bıçakları ülkemiz de yapılıyor. Paylaşımda bulunan arkadaşların verdiği yöre ve isimler için de bu firmanın ismi yok. Çok az biliniyor.

Bileme vb. sorununuz da olmuyor zaten. İsteseniz de üretici firma dışında hiçbir yerde yaptıramıyorsunuz.

Alacağınız modellerin bazılarında kişiye göre üretim yapılıyor. Desen vb. seçenekleriniz var. Bu bıçaklar da geleneksel kakma sanatı ve ustalarımız devreye giriyor.

Firma ağırlıklı av, savunma bıçakları ve uzak doğu sporların da kullanılan bazı metaryelleri üretiyor.

TSK'nın ve bazı ülke orduları da Türk firmasının ürünlerini tercih ediyor. Bıçakların çelik sertliği 58-60 RHC ( Rochwell ).

Seri üretimi yapılmayan en küçük boyu ( mini çakı)' na sahip olmak için neredeyse bir yıla yakın bir süre bekledim. Sonun da yaz başı edinebildim. Gönderdiğim e-postaların sayısını hatırlamıyorum.

Özellikle belirtiyorum ki,bu bir reklam değildir. Bıçağı amatör dışı, yukarıda belirtilen amaçlar için kullanacak arkadaşlar özelden e-posta göndersinler.

Ben sadece Ankara merkezli firmanın ismini kendilerine göndereceğim. İstekliler bu isim üzerinden firmanın sitesini bulacaklar. Gerisi onların sorunu.

Bu bilgileri de dünya lideri bir üreticimiz varken, yurtdışı marka - firmalardan alışveriş yapan arkadaşların bilgilenmesi için verdim.

Arkadaşlar bilgilerinize. Saygılar.

YeniBON Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön