View Single Post
Eski 22-10-2011, 08:13   #1
s.serdar
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-10-2011
Serdar / bahçe

Bahçenin bulunduğu şehir : Ankara-Gölbaşı

Bahçenin büyüklüğü : 700 m2

Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları : Yazın güneşli, bahar mevsimlerinde orta derece yağışlı, killi ve kireçli toprak yapısında olup toprak ve suyunda tuz yoktur.

Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri : 7/b

Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) : 3. sınıf tarım arazisi.

Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? : Evvelce bir sene ekilip, bir sene nadasa bırakılan, susuz ve 3. derecede tarım arazisi imiş.

Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? : 11 yıl

Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? : Çok yüzeysel bir tasarımım oldu, gerisi tamamiyle amatör ve hobi faaliyeti olarak gelişti.

Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz : krokiyi gösterir jpg uzantılı dosya eklenmiştir.

Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) : Kişisel

Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? : Krokide gösterilmiştir.

Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? : Bu işe son derece amatörce başladığım için sulama ve aydınlatma alt yapısının sonradan ne derece önemli olduğunu başlangıçta kavrayamadım. Öncelikle bu alt yapıyı sıfırdan yeniden oluşturmak, ortama uyum göstermeyen bitki ve türlerini yeniden dizayn ve tasnif etmek, aşılamayı öğrenip verim alamadığım ağaçları bu yolla daha verimli hale getirebilmek bir de bodur meyve ağaçlarına yönelmek.

Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler)
Malatya Kayısısı, Ankara Armudu, Williamis Armut, Kiraz, Vişe, Şeftali, Elma, Uludağ Köknarı, Sarıcam, Karaçam, Sedir, çeşitli Mazı türleri, çeşitli gül türleri, mevsimlik çeşitli çiçekler, çilek, mevsiminde domates, salatalık, biber vs.

Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? : Pek yok.

Varsa çok özel bir bitkinizin adı? : Yok

Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? : Mevsimlik çiçeklerin bir kısmı ile ve domates ve biber fidelerinin bir kısmını kendim üretip çoğaltabiliyorum.

Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? : Bahçe bir kooperatif içinde yer alıyor. Yer altı suyunu çıkarıp depoya, hidrafor sistemi ile de her bahçeye (parsele) kesintisiz su temin edilmektedir.

Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? Çim hariç tüm bitki, sebze ve ağaçlar da damlama sulama sistemi kullanıyorum. Çim içinde 3 istasyonlu, 4 programlı gelişmiş bir timmer sistemim var

Toprak özellikleri :Kil, silt ve kreçli bir toprak özelliğine sahip

Kompost yapıyor musunuz? :Hayır

Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? Olmaz olur mu? Çimin içine meyve ağacı dikme, ağaç aralıklarını dar tutmak, yanmış zannederek taze gübre kullanmak, gibi, vs. vs.

İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? :Beton çevre duvarı yerine, çit mazısı kullanmak, çim alanların içlerine çiçek koymamak gibi.

Resimlerin orjinal büyüklükleri 3 mb kadar olduğundan, kırpmak ve kalitelerini düşürerek dosya gönderim boyutuna indirmek zorunda kaldım.

Eklenen Resimler

Düzenleyen s.serdar : 10-09-2012 saat 01:25 Neden: yazım hatası
s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön