View Single Post
Eski 21-10-2011, 11:41   #12
gülneva
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 23-05-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 29
salamura yapmaya gerek yok. tüm kış boyunca taze gibi yaprak yemeyi istiyorsanız eğer bu tarif denemeye değer.
Nisan mayıs haziran aylarındaki yaprakların tazesinden alınıp 5-6 yapraklık demetler haline getiriyorsunuz. bu demeti sonra konserve kavanozuna sığacak büyüklükte katlıyorsunuz(önce ortadan ikiye, daha sonra tekrar ortadan ikiye) Ve konserve şişesinin dibine hiç boşluk kalmayacak şekilde iyice sıkıştırırak bastırıyorsunuz. Dolduğunda kuvvetli bir şekilde şişenin kapaığını sıkıca kapatıyorsunuz. Ne tuz ne de su. iki gün sonra sapsarı oluyor yaprak. Sarma yapmak istediğinizde şişeyi açıp bir legene katlı yaprakları seriyorsunuz. ve tuzlu sıcak suyla ıslatıp bekletiyorsunuz. suyu soğuduğunda yaprağınız sarmaya hazır.. ben çok memnun kaldım. sizlerinde kalacağından eminim. ama taze yaprak olursa tadından yenmiyor sarmanız afiyet olsun herkese

gülneva Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön