View Single Post
Eski 15-10-2011, 16:08   #950
bettyycim
Ağaç Dostu

bettyycim's Avatar

Giriş Tarihi: 18-10-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi missmenas Mesajı Göster
Sevgili Bettyycim,
Kocaman bir Maşallah.... İmperialis borneo red'e....
Canım saksı değişimi yapmadıysan acilen kalıcı saksısına al lütfen, ve yarasa gübresinide unutma... Çift sürgünlü bol çiçekli olsun...
Kök gelişimini çok iyi tamamlamıştı çünki. Yeni çıkarttığı yaprakları güçlü olması için gübreleme çok önemli yaprak çıkartırken... Yetersiz sulama ve gübrelemede yaprakları içe kıvrık olarak büyüyor çünki,
Kolay gelsin bakımları, epeycene büyüttün koleksiyonunu. Kayıpsız bir kış geçirmelerini dilerim....

Buda bendeki imperialis red, şubat ayında aleya gardenden aldığım, 2 ye bölüp dikmiştim diğerini yaşatamadım maalesef.
Borneo redle yaprak yapısında birazcık fark var. Çiçeklerini çok merak ediyorum bu 2 sinin farklılık olacakmı diye.
İmperialis borneo red, kendim için hala kalıcı saksısına almadım. Bazı malzemelerim eksik önümüzdeki hafta kalıcı saksılarına almak için biraz hız katmalıyım olaya. Kış bütün hızıyla Antalya'dada kendini hissettirmeye başladı çünki...
Teşekkür ederim Hatice hanım, saksını geldiği gün değiştirmiştim gübrelemesinide düzenli yapıyorum, ayrıca sıvı besin takviyeside yapıyoeum bakalım bekleyip göreceğiz sonuçları

bettyycim Çevrimdışı   Başa Dön