View Single Post
Eski 14-10-2011, 21:02   #2377
Orhan Özbilgiç
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fatma sunay Mesajı Göster
Orhan bey kendinizi çok özlettiniz. Neyseki sağlık problemi yok iş problemi varmış. Ağaçların yerlerini değiştirdiğinizi okudum acaba incir fidanım var yeri değişecek yaprağı dökmedi değişme yapılabilirmi. Burda sakın yaprağını dökmeden hiçbir ağacın yerini değişmeyin dediler. Şimdi sizinkini görünce terettütte kaldım.

Aslında Ekim ayı tam bu işler için bir ay ne dersiniz değişme yapsammı?

Yeni aldığınız çiçeklerin resimleri çok güzel güle güle büyütün.
Saygılarımla...
Fatma Hanım;
Sağolun. Birkaç dakika önce Kemah'lı ve şu anda İzmir' de oturan, Fikri Ovayurt adlı bir emekli meslektaşımla telefonla konuştum. Sizin isminizi söyleyerek kulaklarınızı çınlattım. Yıllardır, Kemah'tan ayrı olduğu için tanıyamadı. Zaten yaşça bendende üç-dört yaş büyük olduğu için tanımasını beklemiyordum. Ama doğum yeri Kemah olunca, insan ister istemez soruyor.

Büyük ağaçların yerleri, ağustos-eylül-ekim aylarında değiştirilebiliyor. Ancak önemli iki koşul var! Toprağı ile birlikte köklenecek ve söküldüğü yerde dalları hangi yöne bakıyorsa, dikildiği yerdede aynı yöne bakacak!
Eğer bunu beceremeyecekseniz, kasım ayını bekleyin. Yapraklarının tamamının dökülmesine gerek yok. Yaprakları dökülmeye başladıysa, ağaca su yürümesi bitmiştir. Yer değişikliği yapılabilir. Ama yinede toprağı ile birlikte sökmeye gayret edin. Gerçi incir arsızdır ama, yinede içiniz daha rahat olur.
Nitekim ben iki ağacımı kasıma bıraktım.
Görüşmek üzere, selamlar.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön