1- Mümkün olan en fazla güneş ışığını almasını sağlayın, neresi olduğu önemli değil. Kış mevsimi değil yaz mevsiminde sürekli güneş alması bile bu bitkiye zarar değil yarar sağlar.
2- Bitki yetişkin bitki gibi görünüyor. Bu bitki kışa doğru dinlenmeye çekilir. Yaprak boyları kısalır ve kalınlaşır. Yaprakların hareketleri azalır.
3- 2. şıkta belirttiğim sebepten dinlenme (dormancy) döneminde olduklarından. Birde bazı türlerin yaprakları daha dik olabiliyor.
4- Sanırım sphagnum yosunu olup olmadığını soruyorsunuz. Gördüğüm kadarıyla sphagnum yosunu değil. Bitkiye pek bir zararı olacağını sanmam.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rosengela
1- Bulunduğum ev kuzey cephe olduğu için doğrudan güneş alamıyor. Aldığım yerden gelen bilgilerde doğrudan gün ışığından uzak tutun diyordu ama, forumda yazanlar üzerine güneşe çıkarmak istiyorum. Ama tabi biraz köpek gezdirmek gibi olacak benimki, elimde ya da yanımda saksı bir yerlerde zaman gerçirmem gerekecek =) O yüzden en az ne kadar süre yeterli olur onu merak ediyorum. (Yoksa gündüzleri birkaç saatliğine arabayı güneşe çekip içinde mi bıraksam, ama kış mevsiminde güneş altı gereğinden fazla sıcak olmaz mı?) Ne önerirsiniz?
2- Satın aldığım yer yetişkin olduğunu iddia ediyor ancak boyutları bana 3 yıllık bir bitki gibi gelmedi, ne dersiniz?
3- Bir de internetteki çeşitli fotoğraflara baktığımda, kapanların dikey olarak baya uzadıklarını görüyorum, benimkilerin sapları bir santim bile değil. Daha uzun olmaları yaşla mı ilgili yoksa farklı bir tür mü uzayabilenler? Daha uzun olabilmeleri için yapabileceğim bir şey var mı? (Kapan büyüklükleriyle orantılı da olabilir tabii, yine de yetişkin, daha büyükçe bir bitki beklediğim için biraz hayal kırıklığı oldu.) Boyutlarını daha net anlayabilmeniz için yanına bir kalem koyuyorum.
4- Gelen toprakta bir çeşit yosun vardı, fotoğrafta görünüyor sanırım. Bu yararlı yosunlardan mıdır sizce? Ben nemi korumakta faydası olabileceğini okuduğum için bıraktım, ama emin de olamadım.
Fotoğrafları foruma yüklemekte sorun yaşadığım için başka bir site aracılığıyla yüklüyorum, kusura bakmayın. Her türlü önerinize açığım.
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting
Sevgiler,
Ürün
|