En kolay yöntemi söyliyeyim. Ben yukarda yazan tüm yöntemleri denedim. Geneli Başarılı oldu ama zaman alıyor. İnsanı meraktan çatlatıyor. Sonra bi yöntem keşfettim. Eşim sayesinde

Aldığımız mangoları mutfak tezgahının altında unutmuşuz bi on on iki gün kadar sonra tesadüfen bulduk. Sonra kestik afiyetle yedik. Bunları da dikeyim dedim. Ama o da ne?
Çekirdekler meyve aşırı olgunlaşınca çatlamış kendiliğinden ve minik kök filizi hareketlenmiş. Sakın büyük bi hareketlenme büyüme olduğunu sanmayın sadece çekirdeği çatlatacak kadar büyümüş o kadar. Sonra kabugundan kolayca çıkardım. En zor kısmını kendikendine yapmış zaten

Maketten aldığım torfa diktim. o kök filizi üste gelecek şekilde. tamamını da kapatmadan diktim. bir keç gün nemlendirdim üzerine birşey filan kapatmadım öyle açıktı. kök filizi uzadı ve torfa girdi kendiliğinden. sonra bu kök filizinin çekirdekle birleştiği yerden bir filiz daha çıktı ve oda büyüdü ağaç kısmı oldu. Bakalım inşallah meyvelerini de görürürüz. Bu yöntemle diktiğim 5 çekirdekte çimlendi büyüdü hepsini arkadaşlara verdim. Meyveyi alıp on gün kadar ya da iyice yumuşayıncaya kadar bekleyip öyle kesin diyorum. benim yöntemim de bu. Çok geç kalınırsa ne olur bilmiyorum hiç daha o kadar geç denk gelmedi. Meyvenin kendi suyu çekirdeği besliyor bi şüpheniz olmasın arkadaşlar.