View Single Post
Eski 12-10-2011, 21:23   #176
soilless
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-03-2009
Bundan yaklaşık 5-6 ay önce gazetede okuduğum bir haber vardı. (Önem itibariyle dikkate alınca) Bence Bilmem kaç sütuna bilmem kaç punto ile;

Bitkiler konuşuyor haberi vardı.

Haydaaa insanlar bitkilerle konuşuyor da bitkilerde mi kendi aralarında konuşuyorlar, dedim. Son zamanların yazarlarımızdan bizim bilmediğimiz ama çocuklarımıza kesin kalacak bir ifade geçti aklımdan. OHA OLDUM.

Araştırmacı arkadaşlar işi gücü bırakmışlar araştırmışlar. (ilk başlığı görünce La fontenden masallar gibi geliyor)

Araştırma sonucu;

Aynı ortamda yaşayan bitkiler, kendilerine bir zararlı saldırısı olduğunda salgıladaıkları kimyasallarla diğer bitkileri uyarıyorlar. Bu kimyasal farkllılığın farkına varan diğer bitkiler de gerekli koruyucu kimyasal salgılarla kendilerini korumaya çalışıyorlar. Bu benim çok klasikleşen BENCELERİMDEN değil. Araştırma sonucu. Belki de Japon bilimadamları. ???

İsterseniz aynı dar güveç tavada iki japon akağacı yetiştirin. Birine bonsai uygulayın diğerine uygulamayın. Konuşmalar belki de doğrudur. Kimbilir. Araştırmacılar bunu söylüyor. Elçiye zeval olmaz.

Bitki konuşmaları konusunda gazete reklamı yapmayalım. Google babaya yazın. yanıtını versin.

Saygılarımla

soilless Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön