Sevgili arkadaşlarım;
Uzunca bir süredir, bilgisayarımdaki problem nedeniyle agaclar.net' e giremedim. Nihayet sorun bugün itibarıyla çözüldü. Bu süre içinde bahçeme ve özel mesaj kutuma bırakatığınız gönül okşayıcı yazılarınızı okudum. Çok duygulandım. Sağolun, varolun. Dilerim aynı duyguları sizlerde yaşayasınız.
Sevgili
gülsu; Şimdiye dek öğrenmiş olabilirsiniz belki ama ben yinede yanıtlayayım. Zafer Bey' den aldığım çok değerli bir armağan olan Burgmansia idi fotoğraftaki. Çok güzel kokusu vardır.
Sevgili
Uzaylı; Her ne kadar, tevazu gösterip ''Hiçbirşey olamadım, muhasebeci oldum.'' Desenizde, anlattıklarınıza bakılırsa, on parmağınızda, on marifet var. Böylesine herşeyden bir parça anlamak özellikle, yakın çevrede popülerite bile sağlıyor.
Güler Hanım;Size defalarca artılarınızı söylediğim için tekrarlamayacağım. Özellikle insan ilişkilerinde mükemmelsiniz. Bitmek tükenmek bilmeyen enerjinizle moderasyon gibi zor bir görevinde üstesinden geliyor olmanız bu duygularımı pekiştiriyor.
Bahçemde olmadığını farkederek, ben istemeden gönderdiğiniz onca bitkiden sonra, son olarak gönderdiğiniz, Ezan Çiçeği, Hemerocallis, Üçüz çiçeği, Vapur Dumanı ve süs kabakları tohumları da sizi yüreğimde taçlandırıyor. Sağolun, herşeyiniz gönlünüz gibi hep bol olsun.
Sevgili
nazlı06;Sellukalarınızın sizi mutlu etmesi ve bana iletmeniz, benide sevindirdi. Bu yıl benimde çok sayıda sellukam oldu. Biri hariç hepside dışarıda. özellikle korunaklı olan bölümlerdekilerin yaşamlarını çok yıllık olarak sürdürecekleri inancındayım.
Sevgili
dağ çiği;Sizinde, Çan Sarmaşığı ve Selluka tohumlarınızın çiçeklenmeleri beni çok sevindirdi. Sağolun. Fotoğraflarını bahçemde paylaştığınız için.

Şanslı için yazdığınız düşünceleriniz beni mutlu etti.
Vildan Hanım; Sarılıcıları beğendiğiniz için teşekkür ederim. ''İnatla deneyeceğim.'' Diyorsunuz. ******* doğru yaparsınız. Çan Sarmaşığı tohum oluşumunu bu yıl henüz göremedim. Ama daha zamanı var. Şubatta ortaya çıkıyor. Diğerleri için size tohum sözü verebilirim.
Sevgili
atilademir, Dlerim birgün sizinde bir bahçeniz olur. Çok isteyince olur. Derler. İnşallah sizinde olur.
Sevgili
günebakan; Sellukalarınıza üzüldüm.

Bu sene tekrar deneriz. Nasıl olsa tohum bulmah artık zor değil. Ben ve daha birçok arkadaşımızda olacak yine.
Fatma Hanım; İnanın yazabilmeyi bende çok istedim. Gerçi rutin yeni yıl hazırlıkları beni epeyce yordu. Ama epeyce iş yaptım. Onları ayrıca fotoğraflıyacağım. Yücel' ciğimde, çok yoruluyor ama o genç. Bir bardak su içse enerjisini tekrar toparlar.

Bizim harcadığımız enerjiyi yerine koymamız çok zor oluyor.
Sevgili
gtatas; Gerçekten haklısınız. Özellikle bizim yaşlarımızda doğa ile iç içe olmak müthiş güzel. Dilerim o yıllarınızı, sizde benim gibi geçirme şansını yakalarsınız.
SDurul Öğretmenim; sizinde sellukanızın açması beni sevindiren fotoğraflardan. Sağolun. Dilerim hep güzel günler ve güzel gelişmeleri fotoğraflarsınız. Sizin bahçenizde merak ettiğim bahçelerden. Kış hazırlıklarını tamamlamışşsınızdır sanırım?
Sevgili
Satı kardeşim; Çan sarmaşığı tohumu oluşursa sana gönderirim. Denemekten vazgeçme. Bende budadım ama aksine iyice coştu. Hatta şubatta çok sert budayacağım. Yoksa, Clematislere ayırdığım bölümü istila edecekler.
Sevgili
Güler hanım; Arkadaşlarımı bilgilendirdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim. Evet bir kaç soğan aldım. Onları sözünü ettiğiniz onlar için ayırdığım alana diktim. Şu mesajlarıda (özeldekiler) yanıtlayayım, fotoğraflarım.
Sevgili
periş; Beni ve çiçeklerimi merak etmene sevindim. Sağol kardeşim.