View Single Post
Eski 12-10-2011, 15:51   #8
Kırkmerdiven
Ağaçsever

Kırkmerdiven's Avatar

Giriş Tarihi: 26-07-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi smerdanus Mesajı Göster
Bu sorum için doğru başlık ve yer burası mıdır bilmiyorum ama..
Bu arada kendimi tanıtayım ben İzmir Tarım İl Müdürlüğünden Serhat.. Son yıllarda çok fazla üretici, ormanlık alanlarda meyvecilik yapmak için danışmaya geldi. Bu çalışmalarınızda hastalık-zaralılar konusunda bir sıkıntınız oldu mu? Bir de fizyolojik sorunla karşılaştınız mı?
Bu konuda bilgi ve tecrübelerinizden istifade etmek isterim. Saygılarımla
Serhat Bey,

Ben sormak istediğinizi anladım sanırım. Ağaçlar.net üyelerinden Sn. Acemi Çaylak'ın www.sessizbahçe.org blogunu bir inceleyin. Bir de forumdaki mesajlarına bakabiliyorsanız onlara bir göz atın.

Acemi Çaylak'ın bir yazısında özetle "ormanlarda çok miktarda nematod olduğunu, ormanın doğal döngüsü içinde toprağa düşen organik madde bolluğundan dolayı nematodların kolayca besin bulduğunu ve sistemde problem çıkmadığını belirtmiş. Bazı gezilerinde ormandan bozma bahçelerde sanki ormanın insandan öc alır gibi ağaçların kuruduğunu, çektiği fotoğraflarla belirtmiş. Burada bozulan döngüde topraktaki nematodların ağaç köklerine saldırdığını ve ağaçları kuruttuğunu aktarmış"

Aslında ben de bu yazıyı tekrar bulursam yeniden okumak istiyorum. Eğer bulursanız lütfen burada linkini veriniz.

Benim bu duruma karşı aklıma gelen çare, ormandan bozma alanlarda nematodlara karşı ve kök çürüklüğüne karşı bazı ürünlerle kökü bulayıp fidanı ekmek şekli oluyor.

Ağaçlar.net çok derin bir kaynak (tecrübelere dayalı) üç yıldır forumlarını takip ediyorum, hala önüme yeni şeyler çıkıyor. Konunuzla ilgili forumları takip etmenizi öneririm.

Kırkmerdiven Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön