Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi DarkYES
O zaman ben yanlış anlamışım. Memet espri yapmış ama bence bonsailer mahlukat olarak tanımlanacak hoş olmayan şeyler diyorsunuz. Peki o zaman diyecek bir şey yokmuş.
#155 mesajda memet'in değil kendi mahlukatınızdan bahsediyormuşsunuz.
Telleme ya da diğer işlemlemleri işkence olarak görmektesiniz. Öyle sanıyorum ki bonsai ile uğraşanlar bu ithamlarınıza karşı bir şeyler yazacaklardır. Fakat bakınız ben bonsai ile uğraşmayan birisi olarak; Bu yazdıklarınıza şu yazdıklarınızdan hareketle;
bir yorum getireyim.
Doğal ortamında da bitkiler zorluklarla karşılaşıyorlar. Sıkıntı yaşamaları durumunda genellikle hayatlarını kaybediyor ya da yaralanıyorlar ve iyileşemeyen yaraları onları kurutuyor ya da öldürüyor. Diğer yandan doğada da bulundukları ortam sebebiyle bitkiler ilginç formlarda olabiliyor. Fakat bir yandan da yeşermeye ya da çiçeklenmeye devam ediyorlar. Öyle sanıyorum ki yaralansalar ya da yaşamlarına kast edecek bir duruma maruz kalsalar zaten yola devam edemezler.
Bonsai için kullanılar tekniklerle verilen şekillerde de ağaçlar yaşamaya devam ediyorlar. Elbetteki bilinçsizce ve özensizce yapılan işlemler bitkilere zarar verebiliyor. Öyle sanıyorum ki böyle durumlarda bonsai ile uğraşanların yazdığı üzere, ağaçlarında kuruma ya da çürüme gibi sıkıntılar çıkıyor. Tıpkı doğada yetişen agaçlarda olduğu gibi. Ya da meyve bahçelerinde ağaç yetiştiren çiftçilerin yaşadığı gibi.
Buradan hareketle de sağlıklı bir bonsai de aksine iyi bakım ve sağlık görüyorum ben.
|
Gövde üzerinde sadece sağdan hafif eğimle tek ana dal üzerine şağıya dönük 2 dal ile sanki kayadan çıkmış görüntüsü vermek için iple ve telle yönlendirmek İYİ bakılsın sağlıklı olsun

)