View Single Post
Eski 10-10-2011, 11:19   #659
catikol
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-10-2011
Merhaba,

İstanbul'dan kaçıp "uzak bahçemde" geçirdiğim 3 günden sonra, tekrar "yakın işbirliği" içinde bulunabileceğim sizlerleyim.

Sizlerin tecrübelerinizden faydalanmak, ilgimi çeken kaolin uygulamasının ayrıntılarını öğrenmek için girdiğim sitede, bir anda cevabı zor sorularla karşılaşmanın şaşkınlığını yaşadım.

Sn. Soilless ve Sn. Doğasever "kaolinin sindirim sistemi yoluyla alınmasında tıbbi bir zarar rapor edilmiş mi" demişler. Sn. Meyvelitepe de zaten bugün itibariyle tıbbi alanda bilinenleri ve kalsinasyon işleminin önemini anlatmış.

Bu konuda ek bir şey söylemek için daha çok bilgiye ve araştırmaya ihtiyaç var. Kesin budur dediğimiz pek çok tıbbi yaklaşımın zamanla değişime uğradığını, her zaman kuşkucu ve sorgulayıcı olmamız gerektiğini olguların kendisi bize öğretti.

Tecrübelerinizden faydalanmak için halen yazdıklarınızı okumakla meşgulum ve bilgi deposuna dönüşen bu sitede epey vakit geçireceğim gibi görünüyor. Bu haftasonu zeytin sineğine kurban verdiğim zeytinlerimi gördükçe, seneye size toz yalatıcam diye epey söylendim

Acaba sizlerin kaolin uygulaması tecrübelerinizden benim durumumda olanların da yararlanabileceği, farklı uygulamaların sonuçlarını daha kolayca kıyaslayabileceğimiz bir döküman yaratılabilir mi? Mesela zeytin için; yöre, meyve tipi, uygulama takvimi, kullanılan araç gereç, kullanılan maddeler ve kıyaslanabilir bir skor notu gibi.

catikol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön