Şimdi bu noktada şöyle bir sorum var;
Kaolinin yaygınlaştığını ve de bir çok üretici tarafından;
- hem sıcaklık
-hem pestisit (Kovucu-uzaklaştırıcı) etkisini
-hem de sıcaklık etkisini düşünerek fazla sürgün gelişimi
-hem de zeytinde EGE bölgesinde gemlik türünün sıcaklık etkisi ile daha fazla kabuk bağlama özelliğini engelleme nedeniyle
yaygın olarak kullanıldığını düşünelim. (Ki olacağına inancım sonsuzdur. Az sonra gibi gibi)
Bu durumda bazı üreticiler (fazla duyarlı olmayanlar veya maliyet kuruş hesabı yapanlar) dikkatlice ve özenle kaolin uygulama ve de özellikle yıkama işine özen göstermeyecektir.
Bu durumda tüketicinin önüne gelecek meyve sebze tüketiciyi satın alma konusunda ne kadar etkiler, alırsa ne yapması lazım?
Böylece son nihai noktalara gelmiş oluruz diye düşünüyorum
|