View Single Post
Eski 09-10-2011, 21:44   #655
soilless
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-03-2009
Şehir: Kdz Ereğli-ankara
Mesajlar: 524
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Kaolinin tarımdaki tek kullanımı sulandırılıp bitkilere püskürtülmesi şeklinde değil. Ayrıca, çok daha uzun bir zamandan bu yana pestisit taşıyıcısı olarak da kullanılır. Kalsine edilmemiş kaolinin su emme özelliğinden de yararlanarak çeşitli kimyasal ve dioksin gibi zehirli maddelerin bir tür seyreltilmesi, stoklanması, taşınması ve uygulanmasında kullanılır. Dolayısıyla, kaoline zehirli içerik emdirilmiş ise, bu malzeme zehire dönüştürülmüş olur ve ona göre korunması gerekir.

Burada başka önemli bir nokta, kalsine edilmemiş kaolinin absorblama özelliği varken, 1100 derecede kalsine edilince yapısı ve formülasyonu değişir. Optik özelliklerinin değişmesinin yanısıra su absorblama özelliği de yok olur.

Bunlardan da anlaşılacağı üzere, tarımda partikül film olarak kullanılacak kaolinin rafine ve kalsine edilmiş olması bu sebeplerden dolayı da gereklidir.

Rafine ve kalsine kaolinin, ürünler üzerindeki bulaşıklık ile yenerek bünyeye alınması durumunda belirlenmiş herhangi bir negatif etki mevcut değil. Zaten ilaç vb. şeylerde dolgu maddesi olarak kullanılıyor. Diş macunlarında kullanılıyor.

Bu böyle diye yememiz de gerekmiyor tabii. Ne kadar az, o kadar iyi. Fakat, saflık ve kalite elzem.
Rafine ve kalsine kaolinin meyve sebze üzerindeki kalıntısının negatif bir etkisi olmadığını söylüyorsunuz.

Bu nihai tüketicinin kaolin ile tanışması ve de ondan kimyasal ilaç gibi tedirgin olmaması için öenmli bir sonuç.

soilless Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön