keçi besledim, yedim, kovaladım, otlattım.10 dakikada bir dönüm sebze bahçesini halleder. koyunlarla beraber otlatmaya götürürsünüz hep keçinin peşinde dolaşırsınız ayağıyla dala basar ucunu yer. yerinde durmaz.10 yaşındayım vazifem keçiyle ilgilenmek. kilitli kapıyı vura vura bozmuş. direkt biberlere hucum. dedem hergün çitlere ilave yapıyor. başa bela fırında pişince çok lezzetli oldu. ağıldan kaçmanın bir yolunu bulur. önlem keçiyi yemektir. eskiden silivride köyümüzde çok keçi beslerlermiş. Şu anda orman olan yerler çalılıkmış. Babam derki keçi yasaklandı orman oldu.
sayın arkadaşlar keçi sürü halinde ise ve serbest bırakılarak beslenirse değil ormanı pantolunuzun paçasını bile yer. çok güçlü ve yoğun ormana(Karadeniz) gibi zararı fazla olmayabilir. ancak gelişmekte olan ,çalılık, fidanlık,makilik gibi alanların ......ağlatır.
doğal ortamında yaşadığı yere bakın böyle güçlü bir hayvanı merada makilikte zaptedebilirmisin. sanen keçisi besleyen akrabalarım var. memnunlar. kontrollü beslenmelidir. sevimli bir hayvandır çok severim. büyük boynuzlu siyah bir keçi besleyeceğim. telörgüyle çevrilmiş 2 dönümlük bir tarlada
|