View Single Post
Eski 07-10-2011, 19:40   #1680
Badee
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 30-09-2010
Ben tavugu hastalanıp ölen arkadasa önerim kümesinizi yoklayın gece muhtemelen bir yerden rüzgar alıyor ve romatizma tarzında baslayan üsütme solunuma ulasıyor.Ve size kesin cözüm sunayım benim tavukların birindede hırıltı yürüme sorunu olustu yavasladı hayvan gittim petsop tarzı yere yem aldıgım yer orası aynı zamanda anlattım durumu.Bana aynı sorunun zaman zaman güvercinlerdede oldugunu kendisinin bir damla kullandıgını söyledi.Sonra bır sırınganın icine cekilmis bir miktar ilacı ondan satın alıp geldim ve sorun yasayan tavugumun ağzına üc damla damlattım bir gün sonra bir damla daha damlattım ve iki gün sonra hırıltıdan ve cıkardıgı o garip sesten kurtuldu yasamına devam ediyor.İkinci olarak cif sarılı büyük yumurtalar olayı bu tavuklar bildiğimiz kümes yumurtalık ibikli ankara tavuğu cinsi vardır beyaz büyük ibikli.İşte onları üreticiler gün aşırı yumurtlayanlarını tespit edip özel bir bakıma tabi tutuyorlar ve cokca özel bir besi uygulaması yapıyorlar ve gün aşıran tavuk daha iri yumurtluyor.Çif sarılı olayına gelince gene büyük siflik sahibi olan üreticiler tamamen tesadüfen cift sarılı yumurtlayan tavukların bir araya toplanması ile onları coğaltıp böyle bir uygulamaya tabi tutuyorlar.Gene söylüyorum yumurtlaması gerektiği halde yumurtlamayan tavuğunuz varsa daha önceki anlatığım uygulamayı deneyin derim.Kolay gelsin ve bolbol dua edin gene kus gıribi yalanı ile birdaha hayvanları katletmesinler.

Badee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön