Sayın kurtkus, mesajınız için teşekkür ederim, önceki mesajlarımı gözden geçirdim, yanlış ifade etmişim hemen düzelttim.
Kuşların temizliği için, yıkanmış, sterilasyonu tamamlanmış(40 derecede fırınlanmış) deniz kumu kullanıyorum, her hafta değiştiriyorum.
Son İstanbul yarışında mısır granülü kullanıldığını okumuştum, İzmir' de kullanan var mı bakacağım.
Sayın Karaipek ile geçen yıl tanıştım.
Ayni ortamda, Sayın Elgün ile de birlikteydik ve Sandfort' un puanladığı 126 puanlı kanaryamın pazarlığını da kendisi yaptı.
126 puanlı ve 117 puanlı kuşların yavrularını 108 puanlı erkeğe baktırdım. Dernek üyesi arkadaşımdan on adet bilezik aldım. 1 ve 2 numaraları 126 puanlının yavrularına (erkek ve dişi) , 3 ve 4 numaraları da 117 puanlının (iki dişi galiba) yavrularına taktım.
Altı adet dolu yumurtadan çıkan yavrulardan yanlızca iki tanesi yaşıyor. Bir tanesini yuvada ezilmiş bulmuştum. Bilezikleri takıldıktan sonra bir gün ara ile üç tanesini de yerde cansız bulmuştum. Anne bilezikleri atıyorum diye yavruları da atmış. Daha önce zamansız taktığım bilezikleri (kendiliğinden çıkan bilezikler) yemlikte bulmuştum..
Malinua dinlemeye internetteki ses dosyalarını indirerek başlamıştım. Özel olarak aramadım ama, en iyisi diye birçok kanaryam olmuştu. Bunlar ne indirdiğim ses dosyalarındaki ötüme ne de yetiştirmeye çalıştığım kanaryaların ötümlerine benziyorlar, farklılar. 126 puanlı eşi ile birlikte.
|