Ben de buradaki diğer arkadaşlar gibi yıldız çiçeğini çok seviyorum. Hatta hastasıyım.Şu an 20 çeşit yıldız çiçeğim var. Her yıl yapı marketten alıp büyüttüğüm yıldızlarım, haziran ayından itibaren yaprak bitlerinin saldırısına uğruyor. 10 günde bir ilaç sıktığım halde bir türlü mücadele edemedim.ölmüyorlar ya da tamamen temizlenmediği için ilaçlamadan birkaç gün sonra kalan haşereler zarar yapmaya devam ediyorlar. Bu yıl arap sabunuyla 15 günde bir yaprakları yıkadım etkili oldu, 15 günde bir yıkamazsam yine yaprak biti saldırısı oluyor. Bu yılki saldırı sayısı 15 kez saydım.Yıkamak ta bitkiye zarar veriyor. Bursa da oturuyorum. Yıldızları saksıda torf içerisinde yetiştiriyorum. Çoğaltmak bir tarafa olanların tamamını bile koruyamıyorum. Yaklaşık 8 yıldır uğraşıyorum. Az suladığımda yaprakları buruşuyor. 3-5 günde bir suladığımda yumruları çürüyor. Suni gübre verince çürüyor vermeyince vitaminsiz kalıyor. Bol güneş alan yerdeler, Bir türlü ne yapmam gerektiğini bulamadım. Acaba torf mu yumruları çürütüyor. Bilgisi olan arkadaşlar fikir verirse sevinirim
Düzenleyen fatih1001 : 09-10-2011 saat 09:26
|