View Single Post
Eski 07-10-2011, 08:59   #649
MeyveliTepe
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi soilless Mesajı Göster
Sn Meyvelitepe,

Bazı yeni formülasyonlar kolay yıkanmıyor demişsiniz. Bu formulasyonlar nelerdir? Uygulamayı nasıl yaptınız?

Bir de şu sorum olacak? Sn Delismus kaolinin narda kullanımı ile ilgili şu yorumu var;

Kaolini atarken tona 2lt yayıcı yapıştırıcı kattık , normaldende yoğun kaolin kullandık.
Turbolu holderle atıyoruz.
Rengi kızarmassa ( albeni ) pazarlamada sorun yaşanır.

Böyle bir etkisi var mıdır sizce?
Kendi adıma yeni formülasyon çalışmalarım farklı versiyonlar ile devam ediyor. Halen geldiğim nokta görünüşe göre çok başarılı. Fakat mevsim tamamlanıp, ürünü toplamadan, hatta işlemeden net bir sonuç açıklamam doğru olmaz.

Nar rengi ile ilgili bir çalışma var mı bilmiyorum. Yukarıdaki bir mesajımda nar ile ilgili yapılmış bir kaç bilimsel çalışmanın bilgisini vermiştim. Böyle başka çalışmalar da var. Yurt içinde hicaz nar ile yapılmış araştırmalar da mevcut. Ciddi boyutta nar üretimi yapanların yerinde olsam bu çalışmaları bizzat yapanlarla mutlaka irtibat kurardım. Küçük ve önemsiz gibi görünen detaylar çok büyük farklar yaratabiliyor.

Öte yandan, elma ile yapılmış araştırmalarda, kaolin uygulamasının meyve rengini güzelleştirdiği belirlenmiş. Narda da geçerlimidir bilemem.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön