Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon
Pervane Çiçekli Yasemin-Rhynchospermum jasminoides, soğuğa dayanıklıdır. Böceklenme, hastalık gibi sorunlarına onunla tanıştığımdan beri- 6 yıldır hiç raslamadım. Oldukça hızlı büyür. İki kökünü yaz sıcaklarında taşımak zorunda kaldım, gölgeye diktim ve her gün suladım, yeni yerlerine alışıp bir sürü yeni sürgün verdiler bile. Bahara eskisi gibi olacaklar umuyorum. Ortanca ben de almak istiyorum. Ama bu kez değişik çeşitlerini bulma isteğindeyim. Almanya'da vardır sanıyorum. Ön sıraya da Heuchera çeşitleri dikin bence. Onlar da gölgeyi seviyor, yaprak renklerinin çeşitliliği de avantajları. Burada 1-2 türünü ancak bulabiliyoruz, Orada çoktur sanıyorum. Özellikle sarı ve turuncu tonlarındakilere bayılıyorum.
|
Tam istedigim gibi yanliz benim cardagin önünde cicek ekebilecek bir bölüm yok cimenler var.
Ben söyle bisey düsündüm cardagin önünü kaplayacak uzunlukta ve oldukca derin saksilar var onlardan alsam ona eksem ayni coskuyla büyürmü acaba?
Söylediginiz gibi ortancalarin okadar cesidi varki insan hangisini alacagini sasiriyor.Benim bahcemde lila pembe ve beyaz acanlarindan var simdilik.