View Single Post
Eski 05-10-2011, 21:48   #644
soilless
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi catikol Mesajı Göster
Merhaba. Katılımcıların katkılarıyla değeri hep artmakta olan bu siteyi bir süredir takip etmekteyim.

Özellikle şimdiki zaman ve gelecek zamanda doğaya zarar vermeden veya en az zararla nasıl yaşarızı ilke edinmiş herkesin birbirine verecek çok şeyi olduğunu biliyorum.

Kaolinle ilgili uygulamaları, tartışmaları, katkıları okurken hekim gözüyle bir katkı da ben yapayım istedim. Sanırım birkaç yerde "acaba sağlığa zararlı bir etkisi var mı, nasıl korunuruz" şeklinde yorumlar vardı. Hatta bazı resimlerde elbiseleri, yüzü, kolları beyaza boyanmış uygulamacılar gördüm.

Kaolinin gördüğüm uygulamalardaki oluşturabileceği risklerin başında Pnömokonyoz geliyor. Çünkü akciğerlede hastalık yapan parçacık büyüklüğünün 0,5 - 5 mikron aralığında olduğu kabul ediliyor. Püskütürek atılan ıslak kaolin parçacığı olması zannediyorum riski azaltacaktır ama, uzun süreli maruziyet sonucu solunum sistemine giriş yapan parçacık sayısı akciğerlerde tahmin edemeyeceğiz birikmeye neden olabilir. Akciğerleri korumak için Ffp2 (P2) filtre özelliğinde basit yarım yüz maskesi yeterli olacaktır.

Gözleri korumak için gözlük takmayı ve cildimizi (cilt prepararatlarında sıkça kullanılması bakımından riski yüksek kabul etmesek de) korumak için eldiven ve tulum giymeyi öneriyorum. Bazı markaların saydığım konularda çok başarılı, rahatça kullanabileceğimiz konforlu ürünleri var.

Bu benim ilk mesajım ve sizlerle tanıştığım için çok memnun oldum. Umarım kopmadan devam ederiz.
Sn Catikol, çok net bir katkı yaptınız. Teşekkürler.

soilless Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön