Sayın Bonsaisan;
Cevabınız için teşekkür ederim lakin birşey kafama takıldı. Çin Kuş Eriği dediğiniz ağaç acaba Çin Karaağacı olabilir mi ? Ben bunları Bauhaus'tan aldım ve yaptığım araştırmalarda Çin Karaağcı denildi ama siz eminseniz bu konuda başka sorum yok

Birde bildiğim kadarıyla Podocarpus iç mekan diğeri dış mekanmış doğru mudur sizcede ?
Cevabınızdan anladığıma göre ben bu ağaçlarımı daha geniş bir saksıya alıp direk güneş almayacakları biryerlere konumlandırmalıyım. Peki toprak karışımımda bir sıkıntı var mı sizce ? Yani çakıl ve torf olayı doğru mudur bu aşama için ? Arkadaşlar ben sadece bilmeden elimdeki canlıları öldürmek istemiyorum yani tek istediğim kısa ve net açıklamalar. Mesela şu ağacını odada şu ağacını dışarıda tut minimum -5 derece soğuğa kadar dayanabilir ya da büyük saksıya koy içine ne biliyim torf koymada akvaryum kumu koy ya da kil koy gibi. Gübre olayına 1 ay sonra başlayacağım bu kısımı anladım ve sanırım büyük marketlerde satılan gübreler işimi görür yoksa her Bonsai için farklı bir tür mü almam gerekiyor ? Yardımlarınız konusunda minnettarım lütfen beni yanlış anlamayın ama dediğim gibi yanlış birşey yaparak bu canlıların hayatına mal olmak istemiyorum. Sabırla okudugunuz ve yardımcı oldugunuz icin tekrar tesekkür ederim.
Saygılar