View Single Post
Eski 04-10-2011, 10:04   #104
zafersukyen
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-09-2011
Sayın Bonsaisan;

Cevabınız için teşekkür ederim lakin birşey kafama takıldı. Çin Kuş Eriği dediğiniz ağaç acaba Çin Karaağacı olabilir mi ? Ben bunları Bauhaus'tan aldım ve yaptığım araştırmalarda Çin Karaağcı denildi ama siz eminseniz bu konuda başka sorum yok Birde bildiğim kadarıyla Podocarpus iç mekan diğeri dış mekanmış doğru mudur sizcede ?

Cevabınızdan anladığıma göre ben bu ağaçlarımı daha geniş bir saksıya alıp direk güneş almayacakları biryerlere konumlandırmalıyım. Peki toprak karışımımda bir sıkıntı var mı sizce ? Yani çakıl ve torf olayı doğru mudur bu aşama için ? Arkadaşlar ben sadece bilmeden elimdeki canlıları öldürmek istemiyorum yani tek istediğim kısa ve net açıklamalar. Mesela şu ağacını odada şu ağacını dışarıda tut minimum -5 derece soğuğa kadar dayanabilir ya da büyük saksıya koy içine ne biliyim torf koymada akvaryum kumu koy ya da kil koy gibi. Gübre olayına 1 ay sonra başlayacağım bu kısımı anladım ve sanırım büyük marketlerde satılan gübreler işimi görür yoksa her Bonsai için farklı bir tür mü almam gerekiyor ? Yardımlarınız konusunda minnettarım lütfen beni yanlış anlamayın ama dediğim gibi yanlış birşey yaparak bu canlıların hayatına mal olmak istemiyorum. Sabırla okudugunuz ve yardımcı oldugunuz icin tekrar tesekkür ederim.

Saygılar

zafersukyen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön