Merhaba arkadaşlar;
Evet aldığım Bonsailerimin kimisinin kökleri saksısına sığmıyor hatta saksıdan 1.5 kat yukarı çıkıyordu. Saksı değiştirmeye mecbur hissettim ve daha büyük bir saksıya almaya karar verdim. O esnada saksısından çıkardığımda gördüm ki kökler hem çok hemde sımsıkı bir şekilde birbirine girmişti ve bende forumlarda okuduğuma göre birazcık kısalttım ve daha büyük bir saksıya koyarak altlarına çakıl üstüne torf doldurdum. Balkonda öğleden sonraları güneş alacak bir şekilde konumlandırdım. Şimdilik bir terslik yok Allah'a çok şükür. Cevaplarınızı şimdi gördüğüm için resimlerini bu gece çekip yarın buraya yüklerim.
Bunlara ilaveten elimde dün edindiğim 2 tane daha Bonsai var. Resimleri aşağıdadır. Bunlar ile ilgili ne yapmamı önerirsiniz çünkü hala aldığım halleriyle duruyorlar. Yani daha büyük bir saksıya almalı mıyım ya da ufaktan şekillendirme budaması yapabilir miyim ? Ayrıca Memet arkadaşımın dediğine göre gübreyi bahar başına kadar erteleyeceğim ama bazı forumlarda ayda bir gübre verebilirsiniz yazıyordu. Takdir edersiniz ki bu tür olaylar maalesef kafamızı karıştırıyor ve istemeden hatalar yapabiliyoruz. Umarım ölümcül bir hata yapmadan doğruları öğrenebiliriz. Yardımlarınız için teşekkürler.
Düzenleyen zafersukyen : 04-10-2011 saat 08:35
Neden: Cümle düşüklüğü
|