Sevgili arkadaşlar, hepinize teşekkür ederim.
Uğraşıp didiniyoruz, gerek başarabildiklerimizi gerekse hatalarımızı sizlerle paylaşıyoruz. Sizlerden gelen bu teşvik edici, güzel mesajlar inanın yorgunluğumuzu azaltıyor ve bizleri memnun ediyor. Hele, hele zahmet edip de bizleri, bahçemizi görmeye gelen dostlar yok mu bizleri o kadar mutlu ediyor ki tahmin edemezsiniz.
Güzellikleri siz dostlarla paylaşmanın zevki bambaşka. Bahçemiz, evimiz siz agaclar.net dostlarımıza daima açıktır. Bunu bilin ve hiç çekinmeden buyrun.
Sevgili İlknur Aşık, uğramanız bizleri çok mutlu etti, ama tandır yemeğe kalmamanız üzdü. Bak, hazır fırın da yanmıştı yani size iş yoktu.
Sevgili arkadaşlar, bu hafta hep misafir ağarladık. Hafta sonu için de oğlumun İtalyan misafirleri vardı. Onlar 8 kişi gelince evde bize yer kalmadı, bütün günümüzü beraber geçirdik ama yatıya Oğuz'la komşulara geçtik.
Onların mutluluğu, neşeli cıvıltıları bizlere de sirayet etti.
Gelinim çok hamarat, iş yoğunluğundan belki biraz burada dinlenir dedim ama ne mümkün. Hemen kolları sıvadı önce çerkez peyniri çıkarttı. Ertesi günü soluğu bağda aldı ve pekmez yapmayı denemek istedi.
Üzüm toplarken attığı çığlıklar görülmeğe değerdi, ahh bu çok güzel salkım dedikçe Oğuz da mest oluyordu.
Hemen pekmez toprağı bulduk, kazanlar kaynamaya başladı. Şeker çuvalına doldurulan üzümleri ezmek ise torunlara tam bir oyun oldu.
Kaynatılan üzüm suları süzüldü, tekrar kaynatıldı tekrar süzüldü. Ve sonunda Esra bu işi de becerdi 2 kg.dan daha fazla pekmez yaptı. İlk denemesi olmasına rağmen aldığı sonuç " ben bu işi iyi bilenim" diyenlere bile parmak ısırttırdı.
Bu arada güller halâ açmakta, senelerdir uğraşıp da yetiştiremediğim sellukam ilk çiçeklerini açmaya başladı. Daha üzerlerinde çok tomurcuk var.
Sevgili acemifüsün'a binlerce teşekkür ederim.
Tomurcukta olan clematis kocaman çiçek açtı.
Ne kadar yorulsam da bütün bu güzellikleri görmek ömrüme ömür katıyor sanki. Bahçemi seviyorum, sizleri seviyorum, bütün agaclar.net üyelerini çok, çok seviyorum. Sizlerle burada olmak büyük mutluluk.