View Single Post
Eski 02-10-2011, 22:37   #637
Yarkin
Ağaç Dostu

Yarkin's Avatar

Giriş Tarihi: 28-09-2008
SunShader`i bu sene bende kullandim. Haziran ayinda 1 kere tel. etdim, kaolin kapima kadar geldi. Kaolin gercekten beyazdi (bana göre) Hemen zeytinlerime bizzat kendim,motorlu sirt pulverizatörü ile attim. Zira kaolini atacak kimse malesef bulamadim. Insanlar bilmedikleri seyden korkuyorlar.

Ayrica, 20 litre ile en fazla 7-8 agaca kaolin atabildim. Agaclari resmen yikadim desem dogru olur. Ertesi günü bahce gercekten bembeyaz olmustu. Köylü "bu nedir" diye sormaya basladi. Fark ettigim, bazi sararan- rengi acik olan, yapraklarin kisa zaman sonra hepsinin ayni oldugunu gördüm. Koyu yesil ve canliydilar.
Agaclarim henüz dört yasinda. Kisin cok su biriken yerlerdeki agaclarim haric, hepsi gayet iyi neseliydiler. Yaprak güvesi de, bu sene fazla zayiat vermedi. Hazirandaki beyazliktan sonra, agaclarimin eylül ortasinda ortalama , 15 cm filiz büyümesi gördüm. Su an 2 tona yakin zeytinim var. Agaclar meyveyi zor tasiyor gibiler. Genellikle iri zeytinlerim var. Manzanillalarim orta boy, fakat dallar asiri yüklü. Sahsen ilk defa kullandigim kaolin ile, cok iyi sonuc aldigimi gördüm.
Sn. Acemi caylak ve ensar bey e bu satirlardan tesekkür etmek istiyorum. Kaoline ulasmanin kolaylasmasi da, hepimiz icin büyük sans diye düsünmekteyim. Arastirmaci arkadaslarin daha nice yenilikleri bizlere sunacaklari umudu ile, herkese sevgi dolu selamlar.

Yarkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön